Spasavali ih Brazilci: Srpskim rukometašima bili ugroženi životi na SP, a Savez nije poslao doktora sa njima!

U ekspediciji juniorske rukometne reprezentacije nije bilo mesta za lekara da putuje na Svetsko prvenstvo, što je umalo kobno moglo da se završi po dvojicu mladih igrača

  • 0

Juniorska rukometna reprezentacija Srbije doživela je debakl na Svetskom prvenstvu u Brazilu, iako su pre toga najavljivali borbu za medalju i čak obećavali zlato. Međutim, sve je to palo u senku bruke za koju su glavni krivci iz Rukometnog saveza Srbije, a koja je mogla da se završi kobno po mlade srpske rukometaše.

Naime, nemarnost i neozbiljnost u RSS-u je mogla da dovede u pitanje život Darka Đukića i Mladena Šotića, jer u ekspediciji našeg tima nije bilo nijednog lekara odlukom Saveza, prenosi "Blic". Uz 17 igrača, selektora, trenera, statističara, fizioterapeuta i službenog predstavnika nije bilo mesta i za medicinsko osoblje, a bilo je itekako potrebno.

Jednom od najvećih talenata srpskog rukometa Darku Đukiću je u svlačionici skočio šećer i lice je počelo da mu se steže, a pritisak mu skočio na 200 i da nije bilo brazilkih lekara i hitne intervencije ko zna šta bi se dogodilo, ali to nije sve. Na aerodromu u Sao Paolu je pozlilo i Mladenu Šotiću, ali su doktori na aerodromu reagovali uključili infuziju i spasli život srpskom igraču.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Selektor našeg nacionalnog tima Dejan Perić je izjavio da je on tražio da pođe i lekar sa njima, dok u RSS-u priznaju da su napravili propust i da im je ovo za nauk da se više nikada neće dogoditi isto.

- Sigurno da sam tražio da doktor krene sa nama na put. Upozoravao sam da nam je naophodna lekarska ekipa - izjavio je Perić, dok je potpredsednik Saveza RSS-a svestan šta je urađeno.

- U Brazilu je bio fizioterapeut, a bila im je na raspolaganju i medicinska služba domaćina. Međutim, očekuemo izveštaje i ovo bi trebalo da nam bude za nauk i da bude tema za razmišljanje. Slažem se da bi bilo bolje da smo vodili doktora. Uglavnom na velika takmičenja doktor ide i moramo da vodimo lekarsku ekipu. To nam je nauk.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA