KAKAV DERBI, STRAŠAN DERBI! Vojvodina nanela drugi poraz šampionu! (FOTO) (VIDEO)

Novosađani u sjajnoj utakmici porazili Partizan rezultatom 3:2 i preskočili crno-bele na tabeli

  • 92

E, tako se igra fudbal! To je utakmica, to je derbi!

Fudbaleri Vojvodine i Partizana pokazali su nam da ima nade za našu ligu i za nas napaćene navijače i za srpski fudbal, odigravši najbolju utakmicu u dosadašnjem delu prvenstva, završene pobedom Novosađana rezultatom 3:2 (2:1), u okviru 5. kola Superlige.

>>> Milinković: Teško je bilo vratiti se posle onakva dva gola i isključenja Brašanca (VIDEO)

Šampion je pretrpeo već drugi poraz, i drugi u gostima posle neuspeha u novom Pazaru, pa će do narednog kola biti četvrti na tabeli, dok su se Lale ovim trijumfom popele na treću poziciju, iza Zvezde i neočekivanog lidera Javora.

Strelci za tim Zlatormira Zagorčića bili su Ivanić, Stanisavljević i Ožegović, a oba pogotka za goste postigao je Abubakar Oumaru, ali ih nije slavio protiv bivšeg kluba.

Pet golova, jedan naročito efektan u režiji snajperiste Stanisavljevića, 12 žutih kartona, dva crvena (Brašanac, Đurić), brojne šanse, lepi potezi i još mnogo toga mogli su da vide navijači od duela koji je ne bez razloga, pre meča proglašen "evropskim".

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Voša je profitirala na greškama Partizanove odbrane.

Mirko ivanić je već u 7. minutu osetio kiks Fabrisia, pa iako nije u prvom pokušaju savladao Živkovića, ispravio se posle "asistencije" Balažica, koga je lopta pogodila u rame i odbila se ka golu, a tamo je uterao supertalentovani vezni igrač Lala. 

O Stanisavljeviću i njegovim golovima iz slobodnih udaraca je toliko puta ove sezone bilo reči. Mislili smo da ne može bolje. Posle nove magije, o njemu će početi da se ispredaju bajke!

>>> GOLČINA IZ SLOBODNJAKA ŠOKIRALA PARTIZAN: Je l' moguće da ga je odavde dao? (VIDEO)

Fudbaler razornog udarca bacio je u delirijum navijače Lala čudesnim pogotkom gotovo iz auta. Živković nije imao šanse! Lopta ga je u dugoj paraboli prešla i zarila se u mrežu. Gol - čudo jedno!

Tako je Voša stekla lakih 2:0, što se na kraju ispostavilo kao nedostižno za šampiona.

Tračak nade za goste pojavio se u vidu gola Oumarua kome je kumovao kiks Sekulića na sredinji terena, a Kamerunac to iskoristio da lako savlada Žakulu.

U nastavku meča, posle perioda bolje igre Partizana, ipak je Voša bila ta koja je ponovo prva postigla gol. I opet posle greške Partizanove defanzive! Stanisavljević se dokopao lopte, lucidno proigrao Ožegovića kao rukom, a "srpski Runi" mirno matirao Živkovića za 3:1.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Nisu se predavali crno-beli. Šampion je ponovo odgovorio preko Abubakara, ali je novom golu Kamerunca "kumovao" Žakula, koji nije najbolje primirio slobodnjak Fabrisija, što opasni Abubakar ne prašta.

I kod 3:2 - drama!

Partizanove nade u pozitivan ishod splasle su u trenutku kada je Brašanac isključen zbog drugog žutog kartona. Crno-beli su hazarderski navalili na gol Voše, što je Lalama ostavilo mnogo prostora da kontraudarima prete protivniku.

Ipak, dve velike šanse u kojima su se našli Ivanić i Paločević, ostale su neiskorišćene, ali Partizan nije imao snage da kazni Novosađane, koji su do kraja uspeli da sačuvaju vrednu pobedu pred nove evropske izazove.

VOJVODINA - PARTIZAN 3:2 (2:1)

STADION: Karađorđe

SUDIJA: Bojan Nikolić

GLEDALACA: 9.000

VOJVODINA: Žakula, Vasilić, Pekarić (od 32. Pankov), Đurić, Nastić, Sekulić, Maksimović, Stanisavljević, Ivanić, Puškarić (od 75. Paločević), Ožegović. Nisu ulazili: Kordić, Lakićević, Zoćević, Pavkov.

PARTIZAN: Živković, Vulićević, Balažic, Fabrisio, Petrović, Jevtović, Babović, Brašanac, Živković (od 77. Ninković), Božinov (od 66. Ilić), Oumaru. Nisu ulazili: Kljajić, Lukić, Šaponjić, Bandalovski, Ostojić.

REZULTATI 5. KOLA:

Vojvodina - Partizan 3:2

(Ivanić 7, Stanisavljević 14, Ožegović 72 - Oumaru 39, 68)

Novi Pazar - Metalac 2:2

(Radivojević 20, Pavlović 66 - Merdović 18, Milovanović 81)

Borac - Javor 0:1

(Josović 48)

Radnički Niš - Voždovac 0:0

Crvena zvezda - Čukarički 3:1

(Ibanjez 55, pen 82, Katai 87 - S. Srnić 16)

OFK Beograd - Radnik 3:0

(Jovanović 8, Liščević 52, Subašić 74)

Rad - Mladost 4:2

(Mihajlović pen 49, 86, Arsenijević 52, Živanović ag 58 - Gavrić 6, Jovanović 18)

Spartak - Jagodina 0:0

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stara škola

    13. avgust 2015 | 19:40

    Samo u Srbiji se derbi meč prenosi na arena sport 3 !!! I šta da rade ljudi koji nemaju to na tv-u a ne umeju da nadju na netu?

  • Grobar

    13. avgust 2015 | 20:59

    Svaka cast vosi na prvom poluvremenu...zasluzeno vodi...ako pobedi svaka cast...samo posteno....

  • FiliPro

    13. avgust 2015 | 22:36

    Grobar sam,ali mi je jako drago sto je fudbal u Srbiji poceo da cveta! Samo napred Voso i Cuko, Partizane i Zvezdo! Da sledece godine svi budu u Evropi ! :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA