ĐOKOVIĆ RUTINSKI DO FINALA: Novak nije dozvolio Šardiju nijednu brejk loptu!

Srpski teniser je dobio i 10. meč protiv Francuza i igraće za svoj četvrti trofej na Rodžers kupu

  • 12

Novak Đoković je u finalu Mastersa u Montrealu poznatijeg kao Rodžers kup. Najbolji teniser sveta je za samo sat i 20 minuta uspeo da savlada Žeremija Šardija 6:4, 6:4.

>>> Novak se žalio sudiji da neko puši travu u publici: Vrti mi se u glavi!

Srpski igrač će po četvrti put u karijeri se boriti za trofej u Kanadi, a do sada nijednom u toj borbi nije izgubio i ima tri trofeja u svojoj vitrini. Njegov protivnik u finalu biće bolji iz duela Endi Mari - Kei Nišikori.

>>> KAŽU DA JE NAJLEPŠA TENISERKA SVETA: Da li je Šardijeva devojka lepša i od Ane Ivanović? (FOTO)

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Pribojavali su se navijači svetskog reketa broj 1 od duela protiv Francuza najviše umora kod Srbina, jer je manje od 20 sati ranije odigrao težak meč protiv Gulbisa u kome je spašavao meč lopte, ali je Novak još jednom potvrdio da je u ovom trenutku fizički najspremniji igrač na svetu.

Rešen da ne prepusti ništa slučaju, odmah je na startu meča oduzeo servis protivniku i nije ga ispuštao do kraja prvog seta koji je rešio u svoju korist. Šardi je pokazao sa par udaraca da je u odličnoj formi i pokušao u par navrata da izvrši pritisak na Đokovića, ali bezuspešno.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Iako se tokom pauze između setova srpski teniser požalio sudiji u stolici da oseća miris marihuane i da mu se vrti u glavi, to nije sprečilo najboljeg na planeti da nastavi sa svojom igrom i u drugom setu.

Lagano je dobijao gemove na svoj servis, o čemu najbolje svedoči činjenica da Šardi nije imao nijednu brejk loptu za čitav meč, a onda je to koristio da izvrši pritisak na Francuza. Nije mu pošlo za rukom u prvom gemu drugog dela, ali je ste u petom i tada je već bilo jasno da je sve završeno, jer se svelo na puko odrađivanje posla.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Bila je ovo 10. Novakova pobeda u međusobni duelima sa Žeremijem Šardijem, a ukupno 11. uzastopna, jer Srbin nije pretrpeo poraz još od finala Rolan Garosa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA