DOŠLI, VIDELI, POBEDILI: Zvezdi dovoljno poluvreme za istorijski trijumf u Surdulici (VIDEO)

Prvi zvanični meč ova dva rivala završen je pobedom crveno-belih rezultatom 2:0

  • 81

Crvena zvezda ne skreće sa trijumfalnog koloseka!!! Posle pobeda nad Voždovcem i Čukaričkog, crveno-beli su i na istorijskom gostovanju u Surdulici upisali tri boda golovima Aleksandra Kataija i Saše Stojanovića - 2:0 (0:0)

Dugo su se gosti mučili u pokušaju da pronađu put ka golu koji je branio Grujičić, a kada je ponestalo ideja Katai je uzeo stvar u ''svoje ruke''. Krenuo je sam ka golu, imao i sreću da mu se lopta odbije u noge, pobegao odbrani Radnika, izvukao se na desnu stranu i preciznim šutem razgalio veliki broj navijača najtrofejnijeg srpskog kluba.

Delije bakljadom zapalile stadion u Surdulici, gorele trake iza gola (VIDEO)

Treći gol momka iz Srbobrana u ovom šampionatu u trećem uzastopnom meču. Da je iskoristio penal protiv Radničkog iz Niša na Marakani bio bi najbolji strelac Zvezde u ovom trenutku.

Ipak, donekle se iskupio sa pomenuta tri gola, ali i asistencijom u 80. minutu kada je Zvezda rešila pitanje pobednika. Sjajno je glavom potkačio loptu i izigrao odbranu Radnika, a Stojanoviću nije bilo teško da upiše svoj prvenac ove sezone i uz pomoć stative ubaci loptu u mrežu.

Bila je Zvezda bolji rival na terenu, ali ne bi bilo nezasluženo ni da je Radnik uspeo da odoli Beograđanima. Možda čak i da pobedi jer je u prvom poluvremenu imao dve kolosalne šanse. Prvo je Pavlović tukao iz slobodnog udarca kada mu je Rajković ukrotio udarac uz pomoć prečke, a potom je Jovanović loptu izbacio sa gol linije.

Zvezda je još jednom pokazala da bolje igra kada u napadu ima dvojicu napadača, a takav slučaj bio je od početka drugog dela. Grof Božović je umesto Vereda ubacio Jovića koji se priključio tragičaru Vijeiri. kažemo tragičaru jer je Portugalac promašio dve sjajne prilike. Pogotovo prvu kada je sa pet metara tukao pored gola.

To je ujedno i bila najbolja prilika za crveno-bele pored golova, plus ona iz prvog poluvremena kada je Plavšić izašao ispred golmana Radnika i sa peterca šutirao pored gola. Ustao je tada Božović sa klupe i rekao mladom ofanzivcu da je trebalo desnom nogom da šutira.

ON JE NAJVEĆA ZVEZDINA PRETNJA: Baranin baca loptu iz auta 40 metara (VIDEO)

Plavšić se i drugi put našao u prvoj postavi Zvezde otkako je pre nekoliko dana došao na Marakanu iz Spartaka, a na terenu u Surdulici od prvog minuta bio je i novajlija Mičel Donald. Ostavio je solidan utisak, mada će crveno-belima trebati mnogo više od njega.

Podsetimo, ovaj meč je imao uvertiru u vidu vređanja grofa Božovića od strane Surduličana koji su ga na Fejsbuk stranici nazvali BIKOM. Nedugo zatim su demantovali, ali je crnogorski stručnjak dočekan pogrdnim povicima na početku meča čiji kraj nije dočekao Anđelković zbog drugog žutog kartona u 83. minutu.

RADNIK - CRVENA ZVEZDA 0:2

(Katai 65, Stojanović 80)

Radnik: Grujičić, Milovanović, Baranin, Krstić, Stanković, Arsić (Suraka 68), Stojanović (Jovanović 35), Pejčić, Ovusu (Ćulum 81), Putinčanin, Pavlović.

Nisu igrali: Šejić, Đorđević, F. Stojanović, Stojanović.

Crvena zvezda: Rajković, Petković, Jovanović, Pavićević, Anđelković, Grujić, Donald, Katai, Plavšić (Stojanović 67), Vered (Jović 46), Ugo Vieira (Cvetković 86).

Nisu igrali: Kahriman, Mbođ, Kovačević, Ristić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA