ŽAKULA NIJE MOGAO SAM: Vojvodina ubedljivo poražena u Češkoj (FOTO) (VIDEO)

Vojvodina je odigrala najlošiju partiju ove sezone što je rezultiralo pobedom Viktorije od 3:0 *Jedino je čuvar mreže Novosađana bio na nivou i sprečio je ubedljiviji poraz

  • 39

Fudbaleri Vojvodine ubedljivo su poraženi u Češkoj od Viktorije sa 3:0. Ekipa Ratomira Zagorčića pružila je najslabiju partiju ove sezone i imaće gotovo nemoguću misiju u revanšu na Karađorđu.

Česi su slavili golovima Jana Kopica, koji je dva puta zatresao mrežu, u 25. i 82. minutu, dok je jedan gol postigao i Vanek u 51. minutu, posle šuta iz daljine.

>>> CRNKA ILI PLAVUŠA? Pogledajte kakve seksi navijačice gledaju meč Vojvodine! (FOTO)

>>> SRBIJA, SRBIJA, ODJEKUJE ČEŠKOM: Ovako navijači Vojvodine bodre svoj klub! (VIDEO)

Viktorija je od starta počela žestoko. Imali su veliku inicijativu u prvih 20 minuta, kada su u nekoliko navrata ozbiljno zapretili golu Žakule. Pritisak im se isplatio u 25. minutu, kada su poveli posle kornera golom Jana Kopica.

Prekid je izveo Kovarik, i poslao ka ivici šesnaesterca, gde je Rajtoral pokušao da šutne iz voleja. To je loše uradio, ali na njegovu sreću, lopta je u kaznenom prostoru došla do kopica, koji je iz prve prosledio loptu u gol Žakule.

Vojvodina je bledo odigrala do kraja prvih 45 minuta. Nije bilo ni jedne ozbiljnije šanse vredne pomena osim sporadičnih pokušaja Stanisavljevića iz daljine. Sa druge strane, domaćini su mogli i da dupliraju prednost.

U 40. minutu je Kolar imao veliku šansu, izašao je sam pred Žakulu ali je promašio. Doduše, na to je uticalo i to što je unutar kaznenog prostora došlo do kontakta između njega i Pankova, pa je napadač Viktorije šutirao van ritma.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Samo tri minuta kasnije, mogli su Česi do novog gola. Vanek je šutirao odlično iz daljine, ali je Žakula još bolje intervenisao.

U drugom poluvremenu Viktorija je nastavila identično kao na početku meča. Igrali su snažan presing i žestoko su napadali. Već posle pet minuta nastavka poveli su sa 2:0.

Ono što nije uspeo u prvom poluvremenu, Vaneku je pošlo za nogom u drugom. Šutirao je iz daljine, ali je lopta na njegovom putu zakačila štopera Vojvodine, i to je dovoljno promenilo let lopte da Žakula ne može da odbrani šut.

Vojvodina je odigrala najslabiji meč ove sezone, nije bilo raspoloženih igrača u polju. Jedini je na nivou bio golman Srđan Žakula.

On je do 80. minuta u dva navrata fantastično reagovao i sprečio Viktoriju da povede još ubedljivije. Sačuvao je gol posle fantastične šanse Duriša kada je sa pet metara šutirao.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf
Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Kasnije je dobro istrčao sa gol linije i sprečio novu opasnu situaciju pred golom. Ipak, nije mogao da sačuva mrežu u 80. minutu. U igru je ušao Petržela, koji je samo minut kasnije upisao asistenciju za gol. Proigrao je Jerneja Kopica, kome nije bilo teško da sa oko sedam metara prosledi loptu u mrežu Žakule.

Revanš je za sedam dana u Novom Sadu. Pred Vojvodinom je gotovo nemoguća misija. A da bi se nadali čudu, potrebno je da odigraju dijametralno suprotno od meča u Plzenju. Potrebno im je u najmanju ruku da odigraju onako kako su odigrali u Torinu protiv Sampdorije, kada su slavili sa 4:0.

>>> SRBIJA, SRBIJA, ODJEKUJE ČEŠKOM: Ovako navijači Vojvodine bodre svoj klub! (VIDEO)

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

SASTAVI:

Viktorija Plzenj: Kozačik, Hubnik, Limberski, Prohaska, Rajtoral, Vanek, Kopic, Hrošovski, Kovarik (Petržela - 78. minut), Kolar (Horava - 69. minut), Duriš (Holenda - 86. minut)

Vojvodina: Žakula, Vasilić, Pankov, Đurić, Nastić, Ivanić, Puškarić (Paločević - 68. minut), Sekulić, Stanisavljević (Babić - 88. minut), Maksimović, Ožegović (Pavkov - 88. minut)

Stadion: Dosan arena - 11.500 gledalaca

Sudija: Havijer Estrada (Španija)

Pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pana

    20. avgust 2015 | 22:36

    Nazalost ovo je nasa stvarnost,nas fudbal se ugasio 91.godine,od tad Evropa je za nas pusti san! Prolece u Evropi tesko da dodje u ovim uslovima! Partizan i ako udje u LS bice vreca za nabijanje,bez jake lige nema evropskih utakmica!

  • Hm...

    20. avgust 2015 | 22:05

    Prc Milojko...

  • fcrslj

    20. avgust 2015 | 21:07

    Jesam zvezdas ali i vosa je srpski klub. Momci samo hrabro

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA