SERENIN PREOKRET PROTIV ANE: Srpkinja propustila šansu da sruši tenisku kraljicu!

Srpska teniserka sjajno započela meč u Sinsinatiju protiv Serene Vilijams, ali je na kraju poklekla

  • 6

Ana Ivanović je propustila šansu da pobedi najbolju teniserku sveta u četvrtfinalu Sinsinatija! Srpska teniska kraljica mogla je da sruši aktuelnu svetsku kraljicu belog sporta Serenu Vilijams. Vodila je sa 1:0 u setovima, imala je brejk prednosti i u drugom i u trećem setu, ali je na kraju poražena sa 2:1 u setovima (6:3, 4:6, 2:6)

U njihovom jubilarnom 10. međusobnom Serena je došla do devete pobede, iako nije bila daleko od poraza. Ipak, kada je trebalo da slomi protivnicu, Ana nije uspevala da najboljoj teniserki sveta zada završni udarac.

>>> SVI SU GLEDALI U SRPKINJU: Anine grudi ponovo u centru pažnje (FOTO)

Ivanovićeva je bila bolja u prvom setu, imala je totalnu inicijativu. Propustila je nekoliko brejk lopti, i mogla je čak i ranije da reši set. Koristila je slabiji servis Amerikanke i odličnim riternom i agresivnim udarcima sa osnovne linije napadala protivnicu.

Četvrtu brejk loptu je Ana iskoristila u 8. gemu, da bi kasnije dobrim servisima i osvojila prvi set za 6:3.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Drugi set je doneo nekoliko preokreta. Najpre smo videli dobru igru Serene, uzvratila je Ana serijom 4:0, ali je potom ponovo najbolja teniserka sveta pojačala ritam i sa nova tri uzastopna gema osvojila set.

Serena na startu napravila brejk, iskoristila je prvu manju krizu u igri Ane Ivanović, i povela je sa 3:0. Ipak, Ana je ponovo počela da igra u ritmu iz prvog seta i napravila je seriju od četiri uzastopna gema.

Napravila je dva brejka, imala je 4:3 i servirala je, ali je Serena i uz malo sreće u Aninom servis gemu uspela da izjednači. Potom je u dramatičnom finišu uspela da dođe do novog brejka i da osvoji drugi set, a samim tim i da izjednači rezultat.

I odlučujući set je doneo preokrete. Ovoga puta je Ana dobro započela set, napravila brejk, ali je usledio žestok odgovor Serene, na koji Ivanovićeva nije imala odgovor.

Ana je oduzela Sereni servis već na startu odlučujućeg dela igre, potom je i potvrdila brejk. Ipak, posle toga je usledio pad Ane, dok je Vilijamsova podigla nivo igre.

Možda i ključni poen bio je u završnici Aninog servis gema, pri rezultatu 2:1, kada je vratila gotovo nemoguće i uspela je da sačeka grešku, a zatim i da vrati brejk.

Do kraja meča je Serena potpuno izdominirala, prikazala je najbolju igru, zbog koje i jeste najbolja teniserka sveta. Osvojila je ukupno šest uzastopnih gemova i rezultatom 6:2 rešila treći set, i rešila meč u svoju korist.

>>> Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Xy

    21. avgust 2015 | 22:05

    Ana ko Ana.Baš mi je zao.Uvek isto ,mada i Serena je Serena,prva i najbolja

  • djordje

    21. avgust 2015 | 21:02

    Sjajno pocela, lose zavrsila. To je Ana.

  • Није Монтенегро, већ јуначко Српско легло

    21. avgust 2015 | 21:06

    Е моја Анчи…

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA