ĐOKOVIĆ: Osvojiću Sinsinati tek kad Federer ode u penziju

Srpskog tenisera novi poraz u finalu jedinog Mastersa koji mu nedostaje nije demoralisao da se šali na svoj račun

  • 19

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković čestitao je Rodžeru Federeru na pobedi i poručio da danas u Sinsinatiju nije bio njegov dan.

>>> UKLETI SINSINATI! Đoković peti put izgubio finale!

Ðoković je u finalnom meču poražen u dva seta - 7:6 (7;1), 6:3, pa je turnir u američkoj državi Ohajo ostao jedini iz masters serije koji nedostaje u njegovoj bogatoj kolekciji trofeja.

- Čestitam Federeru na sjajnom meču, zaslužio je da pobedi danas, jer je igrao odličan tenis, ali i cele nedelje. Evo, peti put sam u finalu Sinsinatija, ponovo nisam uspeo da trijumfujem, tako da ću morati da sačekam da se Rodžer penzioniše - rekao je Ðoković u šali na ceremoniji dodele pehara.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Svetski broj jedan istakao je da danas "nije bio njegov dan".

- Pokušaću i sledeće godine da konačno podignem ovaj trofej. Hvala svima na podršci i mom timu što je uz mene. Nadam se da ćemo da slavimo za nekoliko nedelja u Njujorku", kazao je Ðoković, koji će imati nedelju pauze pred učešće na poslednjem grend slemu sezone, US Openu od 31. avgusta do 13. septembra, gde je prošle godine bio polufinalista.

Federer je U Sinsinatiju zabeležio 21. pobedu nad Ðokovićem u njihovom 41. međusobnom okršaju, a tim uspehom ponovo je preuzeo drugu poziciju na svetskoj rang listi.

- Novače, osvojićeš ovaj turnir jednom u karijeri, zaslužio si. Pet puta si poražen i to je mnogo, ali ćeš ga osvojiti sigurno - kazao je Švajcarac.

Federer je u Sinsinatiju trijumfovao čak sedmi put, osvojivši 24. titulu na mastersima, čime se izjednačio sa Ðokovićem, a ukupno 87. ATP trofej u karijeri, od čega su 17 na grend slem turnirima.

Od sada pratite Telegraf i preko Vajbera!

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • silvija

    24. avgust 2015 | 10:48

    Roger je dobro igrao,Novak se provlacio do finala,zasto,to niko nezna,Ali jedan poraz nije okean,mi se radujemo da ga ponovo vidimo da igra i da je zdrav,pozdrave

  • Central court

    24. avgust 2015 | 07:58

    Ovaj turnir je bio malo jači trening za Noleta ima vremena da ga osvoji ali sada je najbitnije osvojiti Us open tu je lova i slava,zato napred Nole tebe Srbi vole.

  • Nana

    24. avgust 2015 | 07:44

    Dva gospodina sa manirima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA