JOKANOVIĆ I ĐURĐIĆ U LIGI ŠAMPIONA! Srpski trener izbacio veliki Bazel, a napadač slavni Seltik! (VIDEO)

Makabi našeg trenera je zahvaljujući golu više u gostima izbacio šampiona Švajcarske, dok je Malme nadoknadio zaostatak protiv prvaka Škotske

  • 1

Slaviša Jokanović je uspeo da napravi čudo sa Makabijem i uvede ga u grupnu fazu Lige šampiona. Izraelski tim je odigrao 1:1 na svom terenu protovi favorizovanog Bazela i posle 2:2 u prvom meču prošao dalje zahvaljujući golu u gostima. I Nikola Đurđić je igratu u Ligi šampiona pošto je njegov Malme pobedio Seltik 2:0 i nadoknadio zaostatak.

Izraelci su samo pre mesec dana razmišljali da otpuste Slavišu Jokanovića posle poraza na na svom terenu od Viktorije Plzenj u prvom meču 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a sada ga kuju u nebesa. Srpski stručnjak je uspeo sa ekipom iz Tel Aviva od tog trenutka da niže podvig za podvigom.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Prvo je ostvario trijumf u Češkoj i prošao u baraž za ulazak u Ligu šampiona, gde je uspeo u prvom meču protiv Bazela da odigra 2:2, a onda kod kuće da odigra nerešeno i zahvaljujući golu više u gostima izbori prolazak u grupnu fazu.

Nije sve počelo idealno sa Srbina na klupi izraelske ekipe, Zufi je fenomenalnim pogotkom iz slobodnog udarca doneo prednost gostima iz Švajcarske u 11. minutu, međutim, u 24. minut je Zehavi na asistenciju još jednog Srbina, Nikole Mitrovića uspeo da izjednači rezultat.

Do kraja je domaćin uspeo da odoli naletima gostiju za koje nije nastupio Zdravko Kuzmanović zbog povrede, sačuva mrežu i obezbedi veliki uspeh.

Jedan od najvatrenijih duela su vodili švedski Malme i Seltik. Škoti su u prvom meču slavili 3:2 i stigli na revanš sa nadom da će sačuvati tu prednost, međutim, Šveđani predvođeni srpskim tandemom Đurđić - Rodić su uspeli da trijumfuju 2:0.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Dva kornera su bila kobna za "kelte". Posle prvog koji je izveo Jotun najviši u skoku je bio Markus Rozenberg i doneo prednost Malmeu koju je duplirao Karvaljo posle kornera koji je izveo Rodić.

Pravdu na ovom susretu je delio najbolji srpski sudija Milorad Mažić sa svojim pomoćnicima.

Zagrebački Dinamo je takođe uspeo da obezbedi plasman u grupnu fazu Lige šampiona ubedljivim trijumfom na Maksimiru nad Skenderbegom 4:1, a "modri" su slavili i u prvom meču 2:1 u Albaniji.

Alžirac Sudani je u 9. minutu doneo prednost domaćinu, ali već u sledećem minutu Eskerdinja je uneo zebnju među publiku na Maksimiru izjednačivši rezultat na 1:1 i donevši nadu albanskom šampionu koja nije dugo trajala.

Armin Hodžić je već u 15. minutu koji je posle velike gužve u šesnaestercu gostiju i sjajne asistencije Sudanija zakucao loptu u mrežu za novu prednost Zagrepčana.

Drugo poluvreme za Dinamo nije dobro počelo, pošto je Gonsalo zaradio drugi žuti karton, alu uprkos tome što su čitavih 45 minuta gosti igrali sa igračem više nisu uspeli da savladaju Eduarda, nego su primili još dva gola.

Taravel je posle kornera povisio na 3:1, a konačan rezultat je postavio igrač utakmice Sudani.

Ukrajinski Šahtjor umalo da se saplete na svom terenu protiv bečkog Rapida, posle trijumfa 1:o u prvom meču u Beču. Poveli su "rudari" preko Marlosa u 10. minut, a onda je usledio preokret gostiju za samo desetak minuta. Ipak, do kraja poluvremena je Gladki postavio konačnih 2:2 i uveo svoj tim u Ligu šampiona.

U derbiju večeri Monako nije uspeo da na svom "Luju II" nadoknadi 3:1 iz prve utakmice protiv Valensije. "Kneževi" su trijumfovali samo 2:1, iako su gubili od 4. minuta.

Baraž za ulazak u Ligu šampiona:

Utorak

Makabi Tel Aviv - Bazel 1:1 (2:2)

(Zehavi 24 - Zufi 11)

Dinamo Zagreb - Skenderbeg 4:1 (2:1)

(Sudani 9, 80, Hodžić 15, Taravel 55 - Eskerdinja 10)

Malme - Seltik 2:0 (2:3)

(Rozenberg 23, Bojata 55. autogol)

Monako - Valensija 2:1 (1:3)

(Rađi 17, Elderson 75 - Negredo 4)

Šahtjor Donjeck - Rapid Beč 2:2 (1:0)

(Marlos 10, Glatkij 27 - Šaub 13, Hofman 22)

Sreda

APOEL - Astana (0:1)

Bajer Leverkuzen - Lacio (0:1)

CSKA Moskva - Sporting Lisabon (1:2)

Briž - Mančester Junajted (1:3)

Partizan - BATE Borisov (0:1).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grobar

    26. avgust 2015 | 04:14

    Makabi iz 3 šuta na gol u dvomeču dao 3 gola, a bazel iz 20+ dao samo 3 gola, Jokane nauci Milinkovica da i on to radi aahahahaah

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA