IVANA SKOČILA 6,91m: Španovićeva doletela do finala SP sa nacionalnim rekordom!

Srpska rekorderka je već iz prvog skoka obezbedila plasman među 12 najboljih na planeti i nije morala da skače u dve preostale serije

  • 19

Bolje nije moglo! Jedina preostala srpska predstavnica na Svetskom prvenstvu u Pekingu i najveća nada za osvajanje medalje Ivana Španović plasirala se u finale skoka u dalj, pošto je u kvalifikacijama ostvarila najbolji rezultat od svih takmičarki i najbolji rezultat u istoriji srpske atletike.

Šampionka Evrope u dvorani je srušila nacionalni rekord i skokom od 6,91 metara već iz prvog pokušaja obezbedila direktan ulazak među 12 takmičarki koje će se boriti za medalju.

IFoto: Marko Todorović IFoto: Marko Todorović

Norma za ulazak u finale bila je 6,75 metara, a Srpkinja ju je preskočila odmah u prvoj seriji tako da nije ni morala više da skače, a uz nju je normu preskočilo još pet takmičarki.

Preostalih 6 takmičarki to nije uspelo da učini, pa su se u borbu za medalju plasirale na osnovu svog najboljeg skoka u tri serije.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Srpska rekorderka je za čak tri centimetra nadmašila svoj prethodni nacionalni rekord koji je do sada iznosio 6,88 metara, a podatak da je takav rezultat ostvarila već u prvoj seriji, najbolje pokazuje koliko je spremna i koliko još daleko može da leti, pa i do one toliko željene granice od sedam metara.

Ivana Španović će se za medalju na šampionatu planete u Pekingu boriti u petak od 13.50 po srednjeevropskom vremenu.

Pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KEKEC

    27. avgust 2015 | 08:45

    Svetska a NAŠA!!! Šta drugo napisati. Srpski Bob Bimon.

  • Ogi

    27. avgust 2015 | 08:22

    Zasto najljepse djevojke skacu po sedam metara? Nemam sanse,u dva skoka mi pobjegnu. ;( 》》》》》

  • Keba

    27. avgust 2015 | 08:33

    To je karakter... Sve čestitke!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA