Sa NULA evra se ne pravi 14 miliona! Zašto se Liga šampiona ne igra u Beogradu?

Pitanje je kada će se Partizanu OVAKVA prilika ponovo ukazati

  • 39

Da se odmah razumemo. Liga Evrope je u ovom trenutku takmičenje po meri srpskog šampiona.

 

Igranje Lige šampiona bi bilo lepo, ali verovatno i mučno kada se sagledaju sve slabosti crno - belih u najvažnijim mečevima protiv Bate Borisova i Steaue.

 

>>> Vaši komentari na pobedu i ispadanje Partizana

 

>>> Jokanović sve pretvara u zlato: Za manje od 4 meseca obogatio dva kluba za 200 miliona evra!

 

Eliminacijom od beloruskog šampiona pred skoro 30,000 navijača u retko dobro "naloženoj" atmosferi, na površinu su isplivale one stvari na koje i najmanje zainteresovani navijač crno-belih sugeriše od trenutka kada se znalo da je Partizan izbegao Bazel, Dinamo Zagreb, Seltik, a dobio realno skromni, ali u ovom trenutku prilično bolji Bate u plej-of rundi za ulazak u Ligu šampiona.

 

Pojačanja, potrebna kao hleb, za koja je bilo vremena, nisu dovedena, iako se siptomatično u medijima na dan mečeva sa Bateom pojavila priča o Marku Deviću, a zatim i Točiju Kukoču.

 

I tu se otvara cela priča...

 

1.000.000 PITANJA ZAŠTO PRITISAK NA ANDRIJU?

 

Foto: partizan.rs

Foto: partizan.rs

 

Rečenica da će Andrija Živković (jedan od tragičara meča u Belorusiji) ukoliko odvede crno-bele u Ligu šampiona dobiti godišnju platu od MILION EVRA kao bumerang se vratila tokom beogradskih 90 minuta. Iako bez premca najbolji igrač Partizana ove sezone i nesumnjivo momak od kojeg umnogome zavisi igra crno-belih sinoć nije bio na svom nivou, a mnogi su mišljenja da mu je prerano i nepotrebno, sa tek napunjenih 19 godina stavljeno pod imperativ da uvede svoj tim u Ligu šampiona.

 

LUČANSKI ŠTOPER BOLJI OD BRAZILSKOG

 

Dovoljno je reći da Bate Borisov u elitu ide sa jednim znalcem fudbala (Aleksandrom Hlebom), gomilom iskusnih i mladih beloruskih fudbalera i nekoliko Srba. Prošle godine je sličan tim služio kao topovska hrana u eliti, ali se od sistema nije odustalo. Ponovo će se u Belorusiji igrati protiv najvećih timova Evrope.

 

Ovoga puta smo imali direktan dokaz kako štopera ne bi po navici trebalo tražiti u brazilskim drugim ligama, već je možda dovoljno i kupiti defanzivca Mladosti iz Lučana i dati mu šansu. Tako je uradio Bate. Doveo Nemanju Milunovića iz Mladosti u martu i napravio duplo ozbiljniji posao od Partizana.

 

Pokušalo se kao 2010. godine, da se bez ulaganja (samo Radiša Ilić doveden za skromne novce) uđe u društvo Reala, Bajerna i ostalih ala, ali... Koliko para, toliko muzike. Još jednom potvrđeno.

 

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Foto: Tanjug/Tanja Valič

 

ŠTA BI PARTIZAN RADIO U ELITI?

 

Crno-beli bi verovatno služili za popravljanje gol razlike među 32 najbolja tima Evrope, u najboljem slučaju igrali bi kao i pre pet godina. Ovaj tim osim što bi igrao tri spektakularne utakmice u Beogradu realno ne bi mogao ništa sa fudbalskim gigantima, realnije je da ućari neki bod, nadamo se i pobedu u Ligi Evrope. Naročito ako se uzme u obzir da u klubu ne nameravaju ozbiljnije da se pojačavaju.

 

Navijači Partizana se pitaju kako komšije sa tolikim milionskim dugom uspevaju da dovode Srnića, Donalda, Vieiru, a Partizan samo trguje sa novčanicama koje imaju vrednost NULA. Čini se, da je posle Steuae dovedeno nekoliko igrača, Liga šampiona bi bila dohvatljivija, a igranje u eliti bi donelo možda koji bod. Za nešto više i vrapcima na grani je jasno, potreban je i ozbiljniji pristup formiranja tima narednih sezona, a ne prepisivanje recepta Dragana Đurića i njegovih prelaznih rokova.

 

ZATO...

 

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

 

Ukoliko se čelnici crno-belih ne otvore i dovedu 2-3 igrača na krucijalnim pozicijama, možda će tih šest utakmica protiv rivala koje će Partizan dobiti u petak na UEFA žrebu, biti u rangu onih prošlogodišnjih.

 

A borba u domaćem šampionatu se tek rasplamsala...

 

Za crno-bele je bolje da dobiju u grupi timove poput Totenhema kao prošle sezone, jer bi bar Humska bila ponovo puna. Plašimo se da bi izvlačenje nekog azerbejdžanskog, češkog ili švedskog kluba bila mačka u džaku. Mislilo bi se "lako ćemo", baš kao kad je izvučen Bate, a onda vas preleti fleš sa imenima Kairata, Ludogoreca, Tuna, Černomoreca, Gabale...

 

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

 

(S. M)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hijena

    27. avgust 2015 | 12:31

    Mislio sam da je tesko naci gore stopere od Voje Stankovica, Rnica, Ostojica ali uprava je maestralno nasla u brazilskom selu Fabricia, coveka koji nije za fudbal.

  • @Smesno@

    27. avgust 2015 | 14:24

    Nemojte filozofirati, ekipa nije za ligu sampiona jer je neiskusna a jedino pravo pojacanje je Omaru. Babovic, Bozinov napolje!!! Vec se sad prica o prodaji pojedinaca a imaju po 19 god i sta mi da igramo!

  • Rade

    27. avgust 2015 | 14:17

    Evo kao Grobar moram da vas po prvi put pohvalim,da ste to realno napisali.Ja imam utisak,da nečemo ove godine osvojiti ni titulu,ni kup,menjat čemo trenera,Živkoviča u januaru prodati za sitne pare i tako u krug.Pogledajte samo Mamiča i njegov Dinamo,svaka im čast!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA