NEMA MU RAVNOG NI NA 200 METARA: Jusein Bolt - BOG ATLETIKE! (VIDEO)

Po četvrti uzastopni put je osvojio zlatnu medalju u trci na 200 metara na Svetskim prvenstvima

  • 7

Dominacija se nastavlja! Jusein Bolt je potvrdio svoju superiornost u sprinterskim disciplinama i na 200 metara. Jamajkanac je posle trijumfa na 100 metara, zlatnu medalju osvojio i na duplo dužoj deonici na Svetskom prvenstvu u Pekingu u vremenu od 19,56 sekundi.

Najdominantniji sprinter današnjice je imao nešto manju konkurenciju u ovoj disciplini, pošto u njoj nisu trčali Tajson Gej i njegov sunarodnik Asafa Pauel, ali je tu bio Džastin Getlin koji je završio na drugoj poziciji, dok je foto finiš odlučio ko će osvojiti bronzanu medalju između Anasa Jobodvane i Alonsa Edvarda.

Jeste da nije bio u svojoj prepoznatljivoj formi i da je nespreman došao u prestonicu Kine, ali se on poput najvećih sportista svih vremena izdigao iznad svega i pokazao svima da je i dalje najbrži čovek na planeti.

Bolt je na ovaj način vezao četvrti uzastopni trijumf na planetarnim sportama u trkama na 200 metara, pošto je prethodno zlatne medalje osvajao u Berlinu 2009. godine, Daeguu 2011. godine i Moskvi 2013. godine.

Atletičar sa Jamajke je i u Pekingu nastavio sa svojom dominacijom, pošto je prethodno pobedio i na 100 metara, a sada mu samo još fali pobeda u štafeti 4X100 metara, pa da veže apsolutni het-trik na šampionatima sveta, odnosno da veže trijumfe na tri uzastopna Svetska prvenstva u disciplinama 100, 200 i 4X100 metara.

Pomenimo još na kraju da je Bolt i vlasnik svetskog rekorda na 100 i na 200 metara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA