US OPEN: Nadal i Nišikori na putu Đokoviću ka finalu! (FOTO)

Najbolji teniser sveta bi u eventualnom finalu mogao da igra sa Rodžerom Federerom * Pogledajte sve rivale naših osam predstavnika na poslednjem Gren slemu

  • 4

Od 31. avgusta do 13. septembra, u Njujorku se igra poslednji Gren Slem u sezoni Ju Es open, a osmoro naših predstavnika dobilo je rivale.

>>> Najjače teniske face najavljuju US open! (FOTO) (VIDEO)

Podsetimo, titulu brani Hrvat Marin Čilić u muškoj konukurenciji, odnosno Amerikanka Serena Vilijams u ženskoj.

U prvom kolu, prvi nosilac Novak Đoković igra protiv Žoaa Souse. U polovini žreba u kojoj je naš teniser nalazi se i Rafael Nadal, pa je njihov međusobni duel moguć u četvrtfinalu. Ako Nole prođe tu prepreku, u polufinalu će imati priliku da naplati dug Keiju Nišikoriju, koji ga je prošle godine eliminisao u istoj rundi.

Nadal će u prvom kolu za protivnika imati mladog Bornu Ćorića, talenta iz Hrvatske, koji je već imao priliku da pobedi Španca.

U drugoj polovini žreba nalaze se Endi Mari i Sten Vavrinka, a neko od njih dvojice bi u polufinalu mogao da igra sa Rodžerom Federerom. Marijev prvi rival biće Australijanac Nik Kirjos.

Projektovani dueli za šesnaestinu finala:

Ovo su projektovani dueli u četvrtfinalu:

Znači, Novakov put ka finalu bi izgledao, projektovano, ovako: Sousa, Pospišil, Sepi, Gofan, Nadal, Nišikori.

U njegovom delu žreba su još: Raonić, Lopez, Fonjici i Bautista Agu.

Viktor Troicki se prvo sastaje sa američkim teniserom rođenim 1998. godine, Fransesom Tiafom. Filip Krajinović dobija kvalifikanta za rivala u prvom kolu, a Janko Tipsarević će imati težak zadatak protiv Giljerma Garsije Lopeza.

GORNJI I DONJI DEO MUŠKOG ŽREBA

ŽENSKI DEO ŽREBA

Šampionka Serena Vilijams i Marija Šarapova nalaze se u istoj polovini žreba, a interesantno je da njih dve nikada nisu igrale jedna protiv druge na US openu!

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović u prvom kolu će za protivnicu imati Dominiku Cibulkovu.

Srpski derbi bismo mogli da gledamo već u trećem kolu, između Ivanovićeve i Jelene Janković, koja se u prvom kolu sastaje sa Francuskinjom Osen Dodin.

U šesnaestini finala, Ivanovićeva bi mogla da igra sa Karlom Suarez Navaro, a u potencijlnom četvrtfinalu mogla bi da naleti na Šarapovu. Eventualnom pobedom nad Ruskinjom, Ana bi se u polufinalu borila protiv Serene.

Aleksandra Krunić za prvu protivnicu ima Crnogorku Danku Kovinić, dok Bojana Jovanoski igra protiv Španjkinje Lare Aruabarene.

GORNJI I DONJI DEO ŽENSKOG ŽREBA

NAJAVA ŽREBA

Novak Đoković je prvi nosilac u muškoj konkurenciji, a iza njega slede Rodžer Federer, Endi Mari, Kei Nišikori, Stanislas Vavrinka, Tomaš Berdih, David Ferer i Rafael Nadal, a prvu desetoricu kompletiraju Marin Čilić i Miloš Raonić.

U konkurenciji tenisera, među nosiocima od Srba biće još Viktor Troicki, koji je postavljen za 22.

Printskrin: Youtube/US Open Tennis Championships Printskrin: Youtube/US Open Tennis Championships

>>> Šampion US opena zaradiće više od tri miliona dolara!

Što se tiče srpskih teniserki, biće ih četiri u Njujorku, a nosioci će biti Ana Ivanović i Jelena Janković. Ana je postavljena za sedmog nosioca, a Jelena za 21.

Amerikanka Serena Vilijams je ponovo prvi nosilac na svom terenu, ispred Simone Halep, Marije Šarapove, Karoline Voznijacki, Petre Kvitove, Lusije Šafaržove, Ivanovićeve, Karoline Pliškove, Garbinje Muguruse i Karle Suares Navaro.

Od ostalih srpskih tenisera plasman u glavn ižreb obezbedili su Filip Krajinović, Janko Tipsarević, Aleksandra Krunić i Bojana Jovanovski.

Pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera dileja

    27. avgust 2015 | 18:20

    Nije moglo bolje, Marej, Vavrinka, u drugoj polovini, sada samo jos Nole da podigne nivo igre.

  • srbistan

    27. avgust 2015 | 19:24

    Valjda je Novak na njihovom putu do finala a ne ova dva tkz tenisera na njegovom.

  • Boogy

    27. avgust 2015 | 18:14

    Odlican zreb.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA