Košarkaši gaze gde stignu! Slovenci pali u Ljubljani!

"Orlovi" odigrali meč sa dosta oscilacija, ali su na kraju pobedili 79:70

  • 13

Košarkaši Srbije pobedili su Sloveniju sa 79:70  u pretposlednjem meču na svojim pripremama za Eurobasket (05.- 20. septembar).

Meč je odigran u dvorani Stožice pred oko 10.000 gledalaca.

Ovo je sedma pobeda u nizu naše reprezentacije na pripremama. Srbija je od samog početka imala prednost između 7 i 12 poena razlike koju je održavala.

Samo u jednom trenutku je Slovenija prišla na poen razlike 45:44, i to je bilo sve. Nemanja Bjelica je briljirao sa 19 poena, Miroslav Raduljica je ubacio 11 poena.

Srbija igra još jedan meč sa Slovenijom i to u subotu u Banja Luci, nakon čega će selektor Đorđević odrediti 12 igrača za Eurobasket!

SLOVENIJA: Joksimović, Rupnik, Prepelič 7, Blažič 7, Nikolić 3, Z. Dragić 14, Zupan, Balažič 9, Zagorac, Dimec, Omić 15, Klubučar 10, Slokar 5.

SRBIJA: Teodosić 4, Simonović 4, Bogdanović 9, Bjelica 19, Marković 7, Kalinić 4, Milosavljević 5, Raduljica 11, Erceg, Štimac, Nedović 11, Dangubić, Kuzmić 2, Milutinov 3.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Primili smo mnogo koševa zbog pada koncentracije u našim odbrambenim konceptima. To je ono na čemu moramo da radimo periodu koji je preostao do početka Evropskog prvenstva. Ne smemo da dozvolimo da iz naših postavljenih odbrana protivnik postigne lake poene.

- Osim toga, utakmicu smo odigrali čvrsto, sa jasnom željom da iz dobre kolektivne odbrane, pravimo rezultat i to je dobro. Želja i dobar odnos prema igri bili su prisutni najvećim delom utakmice.

- Još par naših važnih igrača kroz minute u igri traže pravi napadački ritam i verujem da će ga do početka šampionata i dostići. Zaustavili smo igru u tranziciji slovenačkog tima i dobro odgovorili i na

njihovu postavku sa dve četvorke. Treba da eliminišemo odbrambene greške koje sam spomenuo, da još više podignemo koncentraciju u odbrani. To će nam biti glavni zadatak u do odlaska u Berlin – istako je Aleksandar Đorđević, selektor reprezentacije Srbije.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemanja

    27. avgust 2015 | 21:37

    Bjelica DOKTOR !

  • zuza

    27. avgust 2015 | 22:16

    Veoma tesko gostovanje, ali ne zbog protivnika koliko zbog rasporeda...u BL ce biti bolja igra Srbije...

  • čaršijan

    28. avgust 2015 | 03:10

    Ovo je lepo i o ovome trebate da pisete neprestano ne o starletama

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA