KO SU I KOLIKO SU JAKI? Upoznajte Partizanove protivnike u Ligi Evrope!

Predstavljamo vam najvažnije o Bilbau, AZ-u i Augzburgu

  • 6

Fudbaleri Partizana našli su se u grupi L , a njihovi rivali biće Atletik Bilbao, AZ Alkmar i Augsburg odlučeno je žrebom u Monaku.

Pred šampionom Srbije nalazi se ne baš lak ali ne i nemoguć put do eliminacione faze u Ligi Evrope ove sezone.

ATLETIK BILBAO

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Vrednost tima: 105,6 miliona evra

Prva zvezda: Iker Muniain (17,2 miliona evra)

Atletik Bilbao se mučio da bi došao do grupne faze Lige Evrope. U poslednjem kolu kvalifikacija izbacili su Žilinu zbog većeg broja gola u gostima, ukupan rezultat bio je 3:3. Daleko veći kvalitet pokazali su u Super kupu Španije gde su u dvomeču razbili Barselonu koja ih je savladala u prvom kolu Primere.

Navijači Atletika su ponosni Baskijci baš kao i njihov omiljeni klub. Poznato je da igrači Atletika moraju da imaju baskijsko poreklo. Veoma su strastveni tako da se očekuje spektakl na tribinama. Bilbao je od Beograda udaljen 2320 kilometara.

AZ ALKMAR

Vrednost tima: 25,8 miliona evra

Prva zvezda: Džefri Guveliju (2,8 miliona evra)

Najprijatnije iznenađenje u holandskom prvenstvu prošle godine. Na kraju sezone AZ se našao na 3. mestu i time potvrdio veliki kvalitet. U Ligu Evrope stigli su preko kvalifikacija. U poslednjem kolu su se mučili protiv Astre od koje su izgubili prvu utakmicu sa 3:2, a onda su u revanšu dobili sa 2:0. Kao i svi holandski timovi igraju brz i napadački fudbal.

Stadion AZ-a AFAS Arena ne spada u red najvećih stadiona u Evropi. Njegov kapacitet iznosi 17.023 mesta. Njihovi navijači nisu poznati po atraktivnom navijanju ali poznati animozitet između Srba i Holanđana mogao bi doprineti atraktivnosti. Alkmar je od Beograda udaljen 1808 kilometara.

AUGSBURG

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Vrednost tima: 45,7 miliona evra

Prva zvezda: Raul Bodabila (3,15 miliona evra)

Takođe prijatno iznenađenje. Augsburg je Bundesligu prošle godine završio na 5. mestu prošle sezone ispred Borusije Dortmund. U Ligu Evrope su se plasirali direktno. Iako možda nisu najzvučnije nemačko fudbalsko ime igraju jako kvalitetan fudbal, mada su prvenstvo počeli sa porazom i jednim nerešenim rezultatom u prva dva kola.

Augsburg nije poznat po atraktivnom navijanju, ali je njihov stadion u toku prošle sezone bio redovno pun. Grad je udaljen 1022 km od Beograda. Njihov stadion prima 30.660 mesta. Partizan odavno nije gostovao u Nemačkoj tako da će to biti atraktivno gostovanje i za igrače i za navijače.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Grobar

    28. avgust 2015 | 16:05

    Mozemo da izvucemo par bodova,sa neki pojacanjima mozda 2 mesto :)))

  • Zzzz

    28. avgust 2015 | 16:37

    Imamo veci kapacitet stadiona od az alkmara i augsburga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA