SRAMOTA ORGANIZATORA PREMA IVANI ŠPANOVIĆ: Zar se ovako tretira evropska šampionka? (VIDEO)

Reditelji sa Ptičijeg gnezda u Pekingu skandalozno su ispratili finale skoka udalj

  • 20

Ivana Španović je u Pekingu osvojila bronzu na Svetskom prvenstvu, i pri tom ostvarila dva skoka života, čime je još jednom oborila nacionalni rekord. Granica duga 7.01 m konačno je probijena, ali su njene rivalke Sara Proktor i Tiana Bartoleta takođe bile u elementu i ostvarile neverovatne daljine.

>>> SREĆA DUGA 7.01 METARA: Dva skoka života Ivane Španović za bronzu na SP (VIDEO)

Ne pamti se kada su sve tri osvajačice medalje skočile preko sedam metara, ali se ne pamti ni ovako skandalozno odrađen TV prenos. Organizatori se nisu udostojili da snimak prvog skoka Ivane puste više od šest minuta, pa je nepravdu morao da ispravlja komentator RTS-a Duško Korać.

On je to i uradio na njemu svojstven način, pa je Ivaninim navijačina kraj malih ekrana kvalitetno dočarao atmosferu iz Pekinga i podigao adrenalin, iako nisu bili u prilici da gledaju uživo kako leti preko magične i toliko željene granice od sedam metara.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

>>> IVANA JE NAŠE ZLATO: Kako se kalila SEDMICA Španovićeve! (VIDEO)

>>> Pogledajte Ivanin istorijski let preko SEDAM metara! (VIDEO)

I pobila ju je Ivana u finalu, čak dva puta, i još jednom dokazala da je ponos nacije! Ova bronza sija zlatnim sjajem i to nije fraza, a rezultat od 7.01 to najbolje dokazuje.

Kada probijete granicu koja vam predstavlja jedan od životnih ciljeva, mesta za razočaranje nema. Svi smo ponosni na Ivanu i njen novi nacionalni rekord, i granicom kojom ne mogu da se pohvale mnoge druge države.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ipak, ono što je ostavilo gorak ukus i pored spektakularnog finala i Ivaninih fantastičnih skokova jeste TV prenos, odnosno reditelj, kome se finale skoka udalj nije činilo toliko interesantnim, iako je najbolje u poslednjih 25 godina (tek 1990. godine su u finalu sve tri osvajačice medalja skočile preko sedam metara).

Skokove svih takmičarki smo mogli da gledamo samo u odloženim snimcima, sa popriličnim zakašnjenjem, izuzev dve serije. Dve od šest! Od kojih se ne zna koja je bila uzbudljivija, gde je iz serije u seriju dolazilo do preokreta.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Takođe, kako je komentator RTS-a iz Pekinga, Duško Korać primetio, u najavi finala Ivanu su predstavili podcenjivačkim tekstom, u kome je istaknuto da je osvajač velikih medalja, ali da do sada nije ostvarila velike skokove.

Nadamo se da im je sada ovih 7.01 u dva navrata dovoljno! I nadamo se da ubuduće neće biti ovakvih propusta organizatora, kao ni ovakvog potcenjivačkog odnosa prema kraljici srpske atletike.

Pogledajte i video u kome Duško Korać objašnjava kako su organizatori bili nepravedni prema Ivani.

Od danas Telegraf pratite i na Vajberu!

(D.U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MarinaC

    28. avgust 2015 | 16:57

    Bravo Ivana, sve cestitke, najbolja si

  • Pera Kojot Genije

    28. avgust 2015 | 16:38

    Stvari stoje ovako! Prilikom prenosa atletike, postoje dve trase. Na jednoj idu trkačke discipline uživo i tehničke discipline sa snimka. Na drugoj idu direktno tehničke discipline uživo a trkačke po potrebi. RTS je kupio prava prenosa samo za prvu varijantu, verovatno zbog nedostatka financijskih sredstava. (Kao za Ligu sampiona u fudbalu.) Hrvati su, recimo, kupili prava za obe trase, pa su mogli da prate kompletan prenos atletike.

  • Milka

    28. avgust 2015 | 20:10

    Bravo IVANA ?TI SI NASE ZLATO ?CESTITKE LEPOTICE

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA