Sutil se možda suočava sa zatvorom

Nemački vozač u Formuli 1 mora na sud po tužbi vlasnika tima Lotus Reno koga je staklom posekao po vratu

  • 0

Nemac Adrijan Sutil (29), koji je prethodne četiri godine u Formuli 1 vozio za tim Fors Indija, a sada i dalje nema angažman, moraće da se pojavi potkraj meseca na sudu u Minhenu po tužbi luksemburškog biznismena Erika Luksa, vlasnika ekipe Lotus Reno. Njemu je Sutil posekao vrat parčetom slomljenog bokala u jednom noćnom klubu u Šangaju u koji su se obojica obreli posle trke za „Veliku nagradu Kine” sredinom prošlog aprila.

Luks je završio s 24 kopče. Sud u Minhenu, kome se obratio, posle istrage i saslušavanja nekih svedoka okvalifikovao je delo kao nanošenje teških telesnih povreda.

Nemački list „Frankfurter Algemajne” smatra da Sutil može da bude srećan koliko je težak ako dobije godinu dana uslovne kazne, a ne zatvorsku. Tek treba da se vidi da li će kineske vlasti da mu zabrane ulazak u zemlju.

Hamilton krunski svedok

Moguće je da kao krunski svedok bude pozvan bivši svetski šampion u Formuli 1 Britanac Luis Hamilton, Sutilov prijatelj iz ranih trkačkih dana, koji je takođe bio u noćnom klubu.

Nemački vozač isprva je naivno pokušao da opravda sopstvenu nepromišljenost. Rekao je da nije imao ni najmanju nameru da fizički naudi Luksu nego samo da mu pljusne šampanjac u lice. Zašto mu je pao mrak na oči i šta je uzrok svađe ne zna se.

Sutil, koji je u Formuli 1 pet godina, prošle sezone je ostvario svoj najveći domet u generalnom plasmanu (deveto mesto). Iako je trebalo da postane član Vilijamsa, dogovor se izjalovio možda i zbog loše reputacije koja se sada vuče za njim.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA