Partizan slavio u meču sa dosta čudnih sudijskih odluka: Živković sačuvao pobedu protiv OFK Beograda! (VIDEO)

Crno-beli ostaju treći na tabeli posle trijumfa od 2:1 na svom terenu

  • 24

Partizan je upisao nova tri boda! Delovalo je da će to biti rutinski, ali je na kraju bilo gusto za ekipu Zorana Milinkovića, koja je slavila protiv OFK Beograda rezultatom 2:1 u meču osmog kola.

 

Partizan - OFK Beograd 2:1 (2:0)

(Živković 6, Šaponjić 36. - Ignjatijević 52)

 

>>> Pogledajte kako je Živko Živković spasio Partizan u završnici meča protiv OFK Beograda! (VIDEO)

 

SASTAVI

 

PARTIZAN: Ž. Živković, Vulićević, Balažic, Ćirković, Bandalovski, Jevtović, Brašanac (od 74. Lukić), A. Živković, Ilić (od 85. Ninković), Oumaru (od 55. Trujić), Šaponjić.

 

OFK BEOGRAD: Čupić, Ješić, Planić, Savić, Ignjatijević, Damjanović, Stejepanović (od 40. Gojkov), Jovanović, Avramovski (od 46. Rajevac), Liščević, Subašić (od 74. Simić).

 

 

Trener Partizana Zoran Milinković odlučio je da napravi novinu u sastavu: izostavio je Nemanju Petrovića, a promenio stranu beku Ivanu Bandalovskom - umesto na desnoj, Bugarin je igrao po levoj strani.

 

U prvom poluvremenu, na terenu je postojala jedna ekipa: inicijativa, posed lopte, diktiranje igre - sve je bilo u rukama crno-belih. Pritisak su od samog starta najavili Abubakar i Ilić, a gol je već u ranoj fazi postigao Živković.

 

Oumaru je prosledio pas Iliću na levoj strani, a iskusni kapiten je uputio loptu ka Živkoviću na drugoj stativi, koji je uspeo da maltene unese loptu u mrežu.

 

 

Nijedan šut ka golu gosti nisu imali, pokušavali su da stignu do gola forsirajući stranu na kojoj je Bandalovski, ali je sve to bilo jalovo, bez konkretne završnice.

 

Ni crno-beli nisu preterano briljirali, verovatno povučeni time što je protivnik bio nedovoljno ambiciozan. U finišu poluvremena je ipak šampion uspeo da duplira prednost - premda, koliko se čini, iz ofsajda. Centrirao je Vulićević, glavom pogodio Šaponjić.

 

 

>>> DA LI JE OFK OŠTEĆEN PROTIV PARTIZANA? (VIDEO)

 

Mnogo zanimljivije bilo je u nastavku - pogotovo jer je OFK Beogad za manje od dva minuta mogao da postigne dva gola za izjednačenje.

 

Posle duela Subašića i Živka Živkovića, lopta je stigla do Ignjatijevića, nekadašnjeg igrača Crvene zvezde, koji je uspeo da umanji prednost domaćih.

 

 

Samo nekoiko sekundi kasnije je kiksnula odbrana crno-belih, i kontra je sevnula - Ješić je iskosa šutirao i za nekoliko centimetara poslao loptu pored stative.

 

Konačno se igra razvijala, OFK Beograd je krenuo hrabrije da igra, pogotovo kada je u igru ušao Simić - koji je imao fantastičnu priliku u 83. minutu, ali je siguran gol spasao golman crno-belih Živković.

 

Sjajne prilike su na drugoj strani imali Vulićević i Brašanac, ali njihovi promašaji nisu kažnjeni.

 

Uz diskutabilan gol Šaponjića, na meču je viđeno još nekoliko diskutabilnih situacija, a još jedna od važnijih  je nedodeljivanje kapitenu OFK Beograda Bogdanu Planiću drugog žutog kartona u finišu meča kada je bilo očigledno da je njegov start trebalo da bude na taj način sankcionisan.

 

TABELA: Crvena zvezda 17 (-1), Javor 15 (-1), Partizan 15, Vojvodina 13, Radnički Niš 12 (-1),  Novi Pazar 12, Mladost Lučani 11 (-11),  Borac 11...

 

Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Foto: Tanjug/Dragan Stanković

 

TOK MEČA

 

90+2 - KRAJ!

 

89. minut - Bogdan Planić pravi novi faul za žuti karton, ali sudija Brdar mu oprašta. Kapiten OFK-e već ima jedan žuti karton.

 

85. minut - Poslednja izmena u Partizanu: Ninković u igri umesto Saše Ilića.

 

84. minut - Kakva intervencija Živka Živkovića - u situaciji jedan-na-jedan sa Simićem je istrčao na vreme i spasao ekipu.

 

 

82. minut - Treći žuti karton za fudbalere OFK Beograda: ovaj put opomena za Simića za faul nad Andrijom Živkovićem.

 

76. minut - Žuti karton za Lišćevića.

 

74. minut - Druga izmena u Partizanu: Darko Brašanac napušta igru, i menja ga Saša Lukić.

 

U istom momentu, poslednja izmena u OFK Beogradu: Subašića menja Simić.

 

67 .minut - Nova šansa za domaće! Bandalovski je proigrao Brašanca, ovaj se izvukao za šut u bliži ugao, ali je Čupić dobro intervenisao.

 

 

61. minut - Odličnu priliku propušta Partizan: Vulićević je vukao kontru sam skoro preko celog terena po desnoj strani, ali je suviše laganu loptu Planić skinuo i otklonio opasnost.

 

 

55. minut - Izmena u Partizanu: U igri je Trujić umesto Abubakara.

 

53. minut - Zamalo 2:2! Kakav bi to šok bio za domaće, krenuo je Ješić punim trkom, iskoristio neozbiljnost odbrane i zamalo promašio drugu stativu!

 

52. minut - GOOOL! Nikola Ignjatijević, nekadašnji igrač Crvene zvezde, smanjuje prednost Partizana!

 

 

Druga izmena u OFK Beogradu: Avramovskog menja Rajevac.

 

45 - Poluvreme!

 

44. minut - Žuti karton za Bogdana Planića zbog starta nad Šaponjićem. Slobodan udarac izveo je Andrija Živković, koji je u živom zidu pogodio Avramovskog.

 

40. minut - Izmena u OFK Beogradu: Stjepanović napušta igru i menja ga Gojkov.

 

36. minut - GOOOOL! Šaponjić duplira vođstvo Partizana! Fantastičan centaršut Vulućevića sa desne strane iskoristio je mladi napadač, koji je glavom lagano savladao Čupića.

 

 

>>> DA LI JE OFK OŠTEĆEN PROTIV PARTIZANA? Sumnjiv gol Šaponjića za 2:0 (VIDEO)

 

26. minut - I dalje bez prilike koju bi valjalo zabeležiti u ovom tekstualnom prenosu.

 

Na stadionu u Humskoj je i doskorašnji trener "romantičara", Vladimir Petrović Pižon.

 

17. minut - Spor tempo meča. Partizan uglavnom ima loptu u svom posedu, a novih prilika nema.

 

12. minut - Crno-beli od početka vrše pritisak, terenska inicijativa je u njihovim rukama.

 

6. minut - GOOOOL! Partizan vodi pogotkom Andrije Živkovića!

 

U akciji su učestvovali fudbaleri koji su imali solidne prilike već u drugom i četvrtom minutu - Oumaru je prosledio pas Iliću na levoj strani, a iskusni kapiten je uputio loptu ka Živkoviću na drugoj stativi, koji je uspeo da maltene unese loptu u mrežu.

 

 

4. minut - Prva šansa: Saša Ilić.

 

 

Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Foto: Tanjug/Dragan Stanković

 

Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Foto: Tanjug/Dragan Stanković

 

Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Foto: Tanjug/Dragan Stanković

 

Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Foto: Tanjug/Dragan Stanković

 

Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Foto: Tanjug/Dragan Stanković

 

Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Foto: Tanjug/Dragan Stanković

 

NAJAVA MEČA

 

Ovo je čak 121.međusobni susret između Partizana i OFK-e. Tokom prethodne sezone ova dva tima su se sastajala dva puta, a crno-beli su bili nešto uspešniji.

 

U jesenjem delu šampionata meč u Humskoj je završen nerešenim rezultatom 1:1, dok je u prolećnom delu Partizan slavio na Karaburmi rezultatom 3:1.

 

"Romantičare" sa klupe sada predvodi Dragoljub Bekvalac, koji je u novoj misiji da sredi neku ekipu u Superligi.

 

ZORAN MILINKOVIĆ (PARTIZAN): Promena trenera uvek donese reakciju u timu i to je veliki adut OFK Beograda na ovoj utakmici. Došao je Bekvalac, iskusan trener i zato očekujemo njihovu ekipu vrlo motivisanu. Ova utakmica je za nas važna, zbog prvenstva, ritma i bodova. Učinićemo sve da zabeležimo novu pobedu.

 

DRAGOLJUB BEKVALAC (OFK BEOGRAD): Ne razmišljam o prvoj utakmici već generalno o stabilizaciji OFK Beograda koji uvek mora da bude među prvih pet, šest klubova. Uz veliki trud, rad i zalaganjemožemo da nastavimo moju uspešnu seriju na Karaburmi. Što se Partizana tiče teško ga je iznenaditi, ušli su u evropsko takmičenje, publika je izrazila zadovoljstvo, mi se nećemo zatvoriti u bunker, već ćemo probati da se nadmećemo sa rivalom. Takođe, pauza koja će uslediti dobro će doći OFK Beogradu.

 

Pratite Telegraf i na Vajberu!

 

PFC logo

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mili

    29. avgust 2015 | 20:49

    Ofsajd kod drugog gola

  • Звезда

    29. avgust 2015 | 21:12

    Круцијална "чудна" одлука да се не суди очигледан офсајд, из кога је постигнут нерегуларан гол. Па докле више?

  • Игор тв Гробар

    29. avgust 2015 | 20:54

    Хвала вам црно бели. НАПРЕД ПАРТИЗАН

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA