Novi trend na US openu ne dotiče Đokovića: Ja ga neću prihvatiti na ovom turniru!

Na početku turnira viđena je zanimljiva situacija o kojoj sve više tenisera priča u svlačionici

  • 6

Najbolji svetski teniser Novak Đoković protrčao je kroz prvo kolo US opena, gde je za sat i 13 minuta nadigrao Žoaa Sousu.

Kako sam Đoković kaže, ta brza pobeda i te kako utiče na podizanje samopouzdanja.

- Ovakvim pobedama činiš da se osećaš dobro na terenu, ali nekada to nije lako na početku turnira. Sada sam bio dominantan i to mi donosti dodatno samopouzdanje, a to je i neka vrsta poruke svima ostalima. Svi mi gledamo kako rivali igraju, kako napreduju. Zato je važno da na terenu imam pravi intenzitet i da šaljem dobru poruku - rekao je Đoković i dodao:

- Nikada ranije nisam igrao sa njime, a izgubio sam samo tri gema. Igrao sam ranije na centralnom sradionu i to mi je pomoglo da sprovedem plan u delo i da budem agresivan. Sve je funkcionisalo kako treba od prvog do poslednjeg poena. Nisam mogao bolje da započnem US open i nadam se da ću nastaviti u istom ritmu.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Jedna novina viđena je na ovogodišnjem US openu, ali je srpski teniser trenutno neće prihvatiti. Naime, Amerikanka Koko Vandeveg dala je intervju posle prvog seta, tokom meča sa Sloun Stivens.

- Interesantno je, nisam čuo za tako nešto ranije. Ako njoj nije smetalo, a vidim da nije jer je dobila meč. Zavisi od igrača. Mislim da pokušavaju da naprave interakciju kao u nekim drugim sportovima, na primer u košarci kada se daju izjave posle prve ili druge četvrtine - rekoa je Đoković i dodao:

- Ne znam koliko će to funkcionisati u tenisu, ali mislim da većina igrača sada govori o tome u svlačionici. Biće interesantno videti da li će to još neko prihvatiti tokom turnira. Ja definitivno neću na ovom turniru, ali u budućnosti, ko zna.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kopre Nedri

    1. septembar 2015 | 15:02

    Ma kad se u kosarci daje izjava nakon 1 cetvrtine cuti tamo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA