Đorđević odredio konačan spisak za Eurobasket: Dangubić i Štimac precrtani!

Selektor srpske reprezentacije odredio je konačan spisak od 12 košarkaša koji će otputovati na Eurobasket

  • 96

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević odredio je konačan spisak od 12 igrača, koji će putovati na Eurobasket.

U poslednjem trenutku otpali su Vladimir Štimac i Nemanja Dangubić, a selektoru je veoma žao što i njih nije mogao da povede i ističe da su odlučivale nijanse.

- Bila je ovo veoma teška odluka, sigurno jedna od najtežih. Nemanja Dangubić i Vladimir Štimac su fantastično radili i ponašali se od prvog dana pripremnog perioda. Zaista su i ovoga puta odlučivale nijanse. Oni su svakako dokazali da su deo ovog tima i da na njih računamo u budućnosti.

- Ponoviću po ko zna koji put da mi je žao što ne mogu svi da igraju na Evropskom prvenstvu već samo njih 12 – istako je Aleksandar Đođrević, selektor reprezentcije Srbije.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Zanimljivo, čitaoci Telegrafa su nedavno baš njih dvojicu otpisali u anketi na anšem sajtu.

Srbiju će tako na Evropskom prvenstvu predstavljati sledećih 12 košarkaša:

Kapiten Miloš Teodosić, Stefan Marković, Nemanja Nedović, Bogdan Bogdanović, Dragan Milosavljević, Nikola Kalinić, Marko Simonović, Nemanja Bjelica, Zoran Erceg, Miroslav Raduljica, Ognjen Kuzmić i Nikola Milutinov.

Reprezentativci Srbije u četvrtak ujutru kreću u Berlin, gde će igrati prvu fazu Evrobasketa, koji ove godine organizuju Francuska, Nemačka, Hrvatska i Letonija.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Srbija na startu šampionata u okviru grupe “B” igra sa Španijom (5. septembar u 18 sati). Zatim slede dueli sa Nemačkom (6. septembar u 15 sati), Islandom (8. septembar u 14:30), Turskom (9. septembar u 14:30) i Italijom (10. septembar u 14:30).

Po četiri prvoplasirane ekipe iz sve četiri grupe, kvalifikovaće se za završnicu Evrobasketa koja se igra u francuskom gradu Lilu, po sistemu eliminacije od osmine finala.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tyson

    1. septembar 2015 | 20:37

    Svidja mi se Saletov odabir! Verujem u ove momke! Verujem u zlato! GLAVU GORE SRBENDE!!! IMAMO CIME DA SE PONOSIMO!!!

  • Zoran

    1. septembar 2015 | 20:39

    Voleo bih da nisam u pravu. Ali mislim da je Sale pogresio. Srecno i hrabro momci.

  • Vlajko

    1. septembar 2015 | 21:41

    Koliko ste smesni samo.. Isto ovako ste jeli g... i prosle godine pa ste onda privremeno ucutali.. I evo sad se opet javljate sa grobarskim poslima itd..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA