Prosinečki zaustavio Hrvate!

Azerbejdžan odoleo skupocenom timu vatrenih u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo

  • 1

Reprezentacija Hrvatske nije se proslavila na gostovanju u Azerbejdžanu, u duelu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, u okviru grupe H.

Nacionalni tim domaćina, koji sa klupe vodi Robert Prosinečki, odoleo je favorizovanom rivalu u meču u kome su gosti imali mnogo više šansi, ali ne i znanja da ih iskoriste, pa je rezultat na kraju bio isti kao i onaj na početku  - 0:0.

Tako je Azerbejdžan i u trećoj zvaničnoj utakmici sa Prosinečkim na klupi sačuvao svoju mrežu, pošto je najpre pobedio Maltu 2:0, a potom i odigrao sa Norveškom bez golova u gostima. 

Hrvati su stigli u Baku kao apsolutni favoriti, pogotovo zbog činjenice da su u prvom meču sa Azerbejdžanom deklasirali goste 6:0, ali izgleda da je Robi sjajno spremio ekipu, što je, uz njegovo savršeno poznavanje svih mana i vrlina Hrvata, doprinelo da njegov tim ostvari pozitivan rezultat.

Ekipa Nika Kovača je igrala u gotovo najjačem sastavu, sa Modrićem, Mandžukićem, Rakitićem, Kovačićem, Perišićem... ali ni njihovo prisustvo na terenu nije pomoglo "vatrenima" da probiju dobro organizovan bunker Azerbejdžana.

Hrvatska je propustila priliku da se distancira od Italije u grupi posle 6 utakmica, pa je sada razlika između te dve selekcije dva boda. Azerbejdžan je pretposlednji sa pet bodova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SAVA

    4. septembar 2015 | 12:49

    Cudna utakmica, jos cudniji promasaji Hrvatskih igraca, jadan sport u ovim vremenima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA