IVANA POSLE SKOKA OD 7.02: Samo sam se nasmejala i sa zadovoljstvom prihvatila izazov! (FOTO)

Naša atletičarka poručila da je u Cirihu bila opuštenija nego prošle nedelje u Pekingu

  • 0

Veliki uspeh napravila je Ivana Španović pobedom u finalu Dijamantske lige u Cirihu, gde je postavila nacionalni rekrod skokom od 7.02 metara.

>>> NIKO KAO IVANA! Za 6 dana oborila DVA nacionalna rekorda!

Naša atletičarka je nakon takmičenja poručila da je u Cirihu bila opuštenija nego prošle nedelje u Pekingu, gde je na Svetskom prvenstvu osvojila bronzu skokom od 7.01.

- Večeras sam se osećala sjajno i mnogo opuštenije nego u Pekingu. Tamo sam imala pritisak, jer su ljudi očekivali da osvojim zlato. Osećam se sjajno, ali ja ovo ne vidim kao osvetu (Tiani Bartoleti, šampionki iz Pekinga). Mislim da i dalje imam prostora za napredak. Znam gde grešim i radim na tome da ih ispravljam - rekla je Ivana za zvanični sajt organizatora.

- Takmičenje je bilo vrlo uzbudljivo. Pre svega mi je posebno drago što sam uspela da ostanem pribrana i smirena pred treću seriju posle prva dva prestupa. Posle Tianinog skoka u šestoj seriji, samo sam se nasmejala i sa zadovoljstvom prihvatila izazov. Ovog puta završila sam takmičenje u moju korist sa novim nacionalnim rekordom. Meni lično je izuzetno važan i skok od 6.93m sa više od 15cm rezerve, koji je samo pokazatelj da mogu mnogo više i od ovih 7.02, ali ima vremena za nove podvige - zaključila je Španovićeva.

Foto: Promo Foto: Promo

Srpska rekorderka je osvojila još jednu pobedu u Cirihu, a u sveukupnom plasmanu Dijamantske lige zazuela drugo mesto sa 12 bodova.

- Probali smo da iskorigujemo zalet u odnosu na Peking da bi Ivana bila što brža na zaletištu, što je rezultiralo sa dva prestupa. U trećoj i četrvoj seriji Ivana je imala odličane skokove preko 6.90 metara, tačnije 6.93m i 6.90m. A onda se na stadionu Lecingrund ponovila scena iz Pekinga, Bartoleta je u šestoj seriji skočila 6,97m, međutim, Ivana je na najsjaniji mogući način odgovorila na skok svetske šampionke i sa 7,02m novim ličnim i nacionalnim rekordom pobedila“ - prezadovoljan je bio trener Goran Obradović.

Naredno takmičenje koje očekuje Španovićevu je već u nedelju - IAAF miting u Berlinu.

Pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA