Partizan objasnio zašto je kaznio igrače koji su odbili odlazak na pozajmicu!

Ova odluka kluba u javnosti dočekana sa komentarom da se radi o diskriminaciji

  • 3

Zbog odbijanja da odu na pozajmicu u Novi Pazar, odnosno čačanski Borac, fudbaleri Partizana Predrag Luka i Ivan Petrović (s kojim je navodno bio prvo raskinut ugovor), ostali su Humskoj, ali će trenirati u drugačijim terminima i imati drugačiji status.

Iako je ova odluka kluba u javnosti dočekana sa komentarom da se radi o diskriminaciji, potpredsednik crno-belih Vojislav Nedić o tom slučaju kaže:

- Dvojica pomenutih fudbalera, Predrag Luka i Ivan Petrović su svojevremeno angažovani kao pojačanja, sa stažom u uglednom domaćem takmičenju i perspektivom da doprinesu Partizanu. Ipak, kako u minulom periodu nisu mogli da se izbore za mesto u timu, bila nam je želja da im pomognemo da se vrate u formu i da uz to ni najmanje materijalno ne budu oštećeni pozajmicama u druge klubove, koji su imali volju da snose deo zarada, dok bi deo plaćao Partizan - rekao je za "Sport" potpredsednik crno-belih Vojislav Nedić.

- Smatrali bismo da bi to koristilo svima, da bi tako igrači imali prilku da se igrački vrate, pogotovo Luka, koji je slovio za pojačanje.

Međutim, obojica su tvrdoglavo odbili mogućnost da odu na pozajmice, iako su ih Novi Pazar i Borac želeli u svojim redovima i garantovali su im minutažu - dodao je Nedić.

On tvrdi i da je razgovarao sa Petrovićem i sa njegovim ocem.

- Postavio sam se u toj situaciji kao roditelj. Pa, zar nije bolje za vašu profesiju da ste aktivni, u žiži, nego da grejete klupu ili tribine, ako ne možete da se izborite za prvi tim? Razgovarao sam o tome sa Ivanom i njegovim ocem, ali... Još sam uveren da bi u Borcu igrao, jer je trener Čačana Nenad Lalatović želeo Ivana još dok je bio trener Crvene zvezde i sve mu je išlo na ruku. Međutim, odbio je mogućnost, koja mu je pružena. Izgleda da je ljudima primamljivije da sede u Beogradu i ne doprinose ni sebi ni klubu, nego da učine što više za karijeru - zaključuje Vojislav Nedić.

Pratite Telegraf i na Vajberu!

PFC logo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pana

    5. septembar 2015 | 15:55

    Isti problem ima i Zvezda,treba klub da unese u ugovor ako igrac neodigra u polusezoni odredjeni procenat utakmica klub istog moze poslati na pozajmicu ili u suprotnom raskinuti ugovor na stetu igraca! Klubovi nevode racuna o tome zato i imaju probleme kako da se rijese onih koji nezadovolje,a imaju sjajne uslove!

  • Messi

    5. septembar 2015 | 15:24

    Koja prevara ova nazovi uprava.

  • Oz

    7. septembar 2015 | 10:15

    Dobro,i?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA