Zvezda razbila Partizan: Evrogolovi Vieire razoružali crno-bele! (FOTO)

Portugalac bio dvostruki strelac za ekipu Miodraga Božovića, Katai potvrdio potpuno zaslužen trijumf Zvezde. Abubakar Oumaru tragičar gostiju zbog dva velika promašaja u drugom poluvremenu

I bi derbi! Zvezdin derbi!

Crveno-beli su u 149. odmeravanju snaga naša dva najtrofejnija tima pokupili svu slavu na svom stadionu pobedom nad Partizanom, potpuno zasluženom, za vođstvo od "plus osam" na tabeli ispred večitog rivala - 3:1.

>>> KAKVA GOLČINA NA DERBIJU! Vierin pogodak za špice! (VIDEO)

Junak fenomenalne utakmice bio je dvostruki strelac Hugo Vieira, a o njegovim golovima, pogotovo o drugom, još dugo, dugo će se pričati. Pobedu ekipe Miodraga Grofa Božovića potvrdio je Aleksandar Katai posle solo prodora kroz ranjivu i vrlo labilnu odbranu šampiona koja je i ovom prilikom potvrdila ono što je toliko očigledno od starta sezone - da je najslabiji deo tima.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Alen Stevanović je u samoj završnici prvog poluvremena doneo egal Partizanu, ali je to bilo, kako se ispostavilo, sve konkretno sa Partizanovog napadačkog repertoara u subotu uveče na "Rajku Mitiću".

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Stvarno smo ušli u utakmicu kako treba, ovako treba i ubuduće da igramo, hvala Bogu pa nas nije poljuljao gol u završnici poluvremena. Zaslužena pobeda, više smo pokazali od Partizana - rekao je odmah posle meča Slavoljub Srnić.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

A upravo je Srnić, uz Plavšića bio često neuhvatljiv za Partizanove igrače i očigledno je da je njihov dolazak bio pun pogodak odlazeće uprave Zvezde. A, šta tek reći za Vieiru? Kakav je to igrač! Nije se bogzna koliko do sada isticao, ali je u najvažnijoj utakmici potvrdio klasu sa dva dva gola, i svaki je priča za sebe.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Zvezda je mnogo bolju igru u prvih pola sata materijalizovala preko Portugalca i njegovom prvom majstorijom kada je "bocnuo" loptu preko Živkovića i smestio loptu u mrežu.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Ali, tada su crveno-beli neshvatljivo stali!

Partizan je sve više koristio period stagnacije u igri zvezde i kaznio ih u posledjim sekundama prvog dela igre.

Strelac: Alen Stevanović. Asistent: Babović. Rutinska reakcija bivšeg igrača Torina između Petkovića i Pavićevića, za 1:1 i najavu uzbuđenja, kojih je bilo na pretek u oba poluvremena, na zadovoljstvo svih aktera derbija.

Za deset minuta igre u nastavku - utakmica je u rezultatskom smislu bila rešena.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

I opet taj Hugo Veira, bez dileme, novi ljubimac Delija.

Kako je samo opalio po lopti u 50. minutu, kako mu je samo "sela" u tom trenutku i kako je precizno pogodio gol Partizana! Takav udarac teško da bi mogli da zaustave i najbolji golmani na svetu, pa čak i da su dvojica stala među stative, a kamoli Žvko Živković iako se maksimalno ispružio da dosegne loptu koja je "liznula" prečku pre nego što se zakoprcala u mreži.

Zvezda ima još jednog majstora, pored Vieire. Aleksandra Kataija.

Zvezdin bradonja je pet minuta posle remek dela Portugalca uzeo loptu na 40 metara od gola, niko ga od Partizanovih igrača nije napadao, bili su nekako statični i neodlučni, što je momak iz Srbobrana iskoristio i prizemnim udarcem savladao Živkovića i nokautirao crno-bele.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Do kraja, gledali smo uporne pokušaje Partizana da jednim golom uvede meč u dramatičan finiš, ali to se nije desilo isključivo zbog dekoncentracije Oumarua, koji je u dve velike šanse pred Kahrimanom vrlo loše reagovao i praktično omogućio Zvezdi da mirno privede utakmicu kraju.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Crvena zvezda - Partizan 3:1 (1:1)

Stadion: Rajko Mitić

Gledalaca: 34.000

Sudija: Milorad Mažić

Strelci: Vieira 27, 50, Katai 55 - Stevanović 45.

Crvena zvezda (4-2-3-1): Kahriman - Petković (od 85. Luković), Pavićević, Jovanović, Ibanjez - Donald, Grujić - Plavšić (od Ristić 73), Katai, Srnić - Vijeira (od 67. Sikimić).

Partizan (4-2-3-1): Ž. Živković - Vulićević, Balažic, Ćirković, Leković - Brašanac, Babović (od 85. Ninković) - A. Živković, Ilić (od 70. Jevtović), Stevanović (od 67. Božinov) - Oumaru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • @Smesno®

    12. septembar 2015 | 19:42

    Odavno nije bio zanimljiviji i lepsi derbi za gledanje :)

  • ЗА ОТАЏБИНУ

    12. septembar 2015 | 19:28

    ZVEZDO MOJA MILA STO SI PARTIZANU TRI KOMADA ZABILA !

  • Kaca

    12. septembar 2015 | 19:19

    Tako je bre.Kako mi drago sto smo odvalili o e grobare.Previse ste se uzdigli i nadali pobedii.Tako je bre najjaci smo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA