Španci u polufinalu posle drame: Grci promašili šut za pobedu sa pola terena!

Grci su imali šut za pobedu sa pola terena u poslednjoj sekundi, ali nisu pogodili

  • 11

Košarkaška reprezentacija Španije pobedila je Grčku u prvom četvrtfinalu Eurobasketa posle velike drame u Lilu sa 73:71. Meč je rešen u poslednjim sekundama. Grci su jurili prednost koju su Španci stvorili u četvrtoj četvrtini, ali nisu uspeli i da potpuno preokrenu.

Adetokumbo je imao šut za tri poena sa pola terena za pobedu u poslednjoj sekundi, ali je promašio, što je Španiji donelo plasman u polufinale.

Ključna je bila četvrta četvrtina, kada su se Španci odlepili. Grcima je stao napad, a Španci su stegli odbranu posle čega su izabranici Serđa Skariola napravili dovoljnu bodovnu zalihu, koju nisu ispustili do kraja.

Ipak, Grci se nisu predavali. Na 30 sekundi do su došli na minus 4. Potom je Gasol promašio jedno slobodno bacanje i usledila je trojka Kalatesa za samo dva poena razlike. Rodrigez je u sledećem napadu bio precizan sa linije slobodnih bacanja. Ali su Grci na četiri sekunde pre kraja ponovo pogodili trojku i došli na samo minus 1.

Gasol je sa linije penala pogodio jedno u sledećem napadu, ali je posle promašaja španskog centra Adetokumbo imao svega dve sekunde, pa je šutirao sa pola terena bez balansa i nije uspeo da pogodi.

Furiju su do pobede nosili Pau Gasol sa 27 poena i Nikola Mirotić sa 18, za koje centarska linija Helena nije imala rešenje.

U Grčkoj je Kalates postigao 14, Printezis 13, Adetokumbo sa 12 i Spanulis sa 10 poena.

U drugom četvrtfinalu ovog dana od 21.00 se sastaju Francuska i Letonija i pobednik tog duela ide na Špance.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA