SRPSKA SPARTANKA: Naša kros fit takmičarka pobedila u Austriji!

Potrebna je pre svega izuzetna fizička i mentalna snaga da bi se savladale sve prepreke, a naša devojka je to uspela

  • 3

Bivša košarkaška reprezentativka i sadašnji fitnes instruktor, Jasmina Aleksandrov, uspešno je završila Spartansku trku koja je održana u Kicbileru u Austriji i tako je osvojila Trifektu, medalju koju osvajaju "spartanci" sa istrčane tri trke u različitim kategorijama u jednoj kalendarskoj godini.

>>>Srpska Plejboj devojka, pokazala kakva je Spartanka! (FOTO)

-Istrčala sam zimus prvu zimsku Spartansku trku na Jasni u Slovačkoj, zatim Spartan Super u Rimu i sada Spartan Beast u Tirolu. Za svaku od ovih trka se dobija po jedna medalja i deo slagalice koji se na kraju sklopi u jednu veliku medalju - objasnila je Jasmina Aleksandrov.

Ona već duže vreme uspešno sprovodi projekat "Urban fitness", u okviru koga promoviše fizičku aktivnost. Srpska spartanka u okviru tog programa ljudima daje podstrek za promenu loših navika i oduzima im pravo na izgovor da za trening nemaju vremena.

Foto: SEM Foto: SEM

-Staza u Tirolu bila je duga 27 kilometara, sa stanicama na kojima su bili visoki zidovi i kanapi od 7 metara. Nosili smo džakove i lance težine od 20 kilograma do vrha brda, prevrtali gume i sve to u uslovima razređenog vazduha. Na vrhu smo morali da preplivamo ledeno jezero, posle čega je moje telo skoro otkazalo, ali nisam odustajala.

- Takođe smo nosili kamenje u kamenolomu, provlačili se kroz tunele ispod autoputa i spuštali se kanapom niz strme litice. Iako sam bila jedna od samo par žena u grupi, davala sam sve od sebe da pratim najbolju mušku grupu - opisuje Jasmina Aleksandrov.

Foto: SEM Foto: SEM

Ona je istakla da klasičnih priprema za Spartasku trku nema pošto mnogo različitih faktora utiču na sam ishod. Potrebna je pre svega izuzetna fizička i mentalna snaga da bi se savladale sve prepreke.

Pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Doktor

    18. septembar 2015 | 07:47

    Свака час` ћеро

  • Suza

    18. septembar 2015 | 07:34

    Obozavam sport, tako da mogu samo da kazem, devojko svaka cast. Nadam se da ce te neka TV pozvati i prikazati makar deo tvoje trke, na putu do uspeha. Sve cestitke.

  • Poštar

    18. septembar 2015 | 07:30

    Bravo Jaco

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA