OTKRIVEN LITVANSKI TAJNI PLAN: Evo kako nameravaju da zaustave Tea! (VIDEO)

Litvanci misle da su pronašli slabu tačku najboljem plejmejkeru Evropskog prvenstva

  • 18

Pred dvoboj sa Srbijom u Litvaniji se sa dozom strepnje izgovara samo jedno ime - Miloš Teodosić.

Plejmejker našeg nacionalnog tima igra košarku sa "druge planete" na ovogodišnjem Eurobasketu, pa je i logično što su svi naši rivali do sada pripremali specijalnu taktiku baziranu isključivo na tome da se "uhapsi" Teodosić metodom "flastera", ali do sada ta praksa nije davala pravog rezultata, pošto je lucidni Valjevac uvek bio korak ispred svakog čuvara.

>>> Selektor Češke: Ko može da zaustavi Teodosića? Samo policija!

>>> Pročitajte analize i sve ostalo sa Eurobasketa

Da li Litvanci možda imaju leka za najkreativnijeg organizatora igre koji se pojavio u Evropi u poslednjoj deceniji? Tvrde - imaju!

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

Mediji iz ove baltičke zemlje u kojoj je košarka sport broj jedan, a sve ostale zanimacije sa loptom i bez nje daleko, daleko iza po popularnosti, u "sitna crevca" su analizirali igru Miloša Teodosića, i evo šta su zapazili.

- Ne, ne može ni policija da ga zaustavi - naslonili su se Litvanci na šaljivu izjavu selektora Češke o tome kako je nemoguće "konvencionalnim sredstvima" parirati srpskom pleju.

Na to su dodali: Ne može ni policija, ali evo ko može i ko ga je uvek stopirao:

- Teodosićeva noćna mora zove se Olimpijakos! - aludiraju na mečeve koje je prethodnih godina naš as igrao u dresu CSKA protiv svog bivšeg kluba na završnim turnirima Evrolige i u kojima je, kao po pravilu, igrao ispod svojih standarda, samo zato što su ga Grci "paralisali" u ofanzivi.

>>> KRALJ ASISTENCIJA! Teodosić srušio lični rekord na Eurobasketu!

Litvanci su uz tekst "okačili" i nekoliko video klipova na kojima ukazuju na to kako su Grci sa mnogo pažnje i stalnim preuzimanjem igrali odbranu protiv Teodosića.

SITUACIJA 1 (18:43 minut)

>>> Đorđević o Teodosiću: Za 2 godine treninga sa njim video sam nešto što nikad nisam u životu! (VIDEO)

Litvanci podsećaju na sada već epsko finale Evrolige 2012. i najbolnijeg poraza Moskovljana u mečevima za trofej, proiv Atinjana, pogotkom Printezisa u poslednjim sekundama utakmice u kojoj su Rusi vodili i sa 20 razlike. Teodosić je taj meč završio sa 15 poena, ali - apostrofiraju, i sa samo 3 asistencije, 5 izgubljenih lopti i indeksom korisnosti 6.

- Defanzivci Olimpijakosa dobro su znali odakle im preti najveća opasnost, pa su limitirali protok lopte od Teodosića ka saigračima, a za to su koristili provereni recept: Preuzimanje Teodosića na koga centar protivnika izađe toliko visoko da mu, pod jedan, blokira "pik end rol" akciju, i pod dva, ne dozvoli mu ni da uputi šut ka košu . U takvoj situaciji jedini izbor je ulaz, ali kroz reket koji je obično uvek dobro napunjen, pa se to obično završavalo promašajima.

SITUACIJA 2 (08:55 minut)

Godine su prolazile, ali je scenario uvek bio isti: Olimpijakos dobija CSKA, a Teodosić u tim utakmicama nikad ne blista.

Na Fajnal foru 2013. ponovo su se susreli grčki i ruski tim, u polufinalu ovog puta, uz mizeran učinak našeg košarkaša: 5 poena i inedksom - 1!

Konačno, i u trećem odmeravanju snaga ova dva tima, koji se dogodio na prethodnom fajnal-foru, viđen je identičan prizor: Pobeda Grka i Teova loša partija: 8 poena, 6 izgubljenih lopti i samo JEDNA asistencija. Indeks korisnosti - NULA!

U teoriji, ova iscrpna analiza Litvanaca izgleda kao da može da bude od koristi njihovom nacionalnom timu.

Ali, pitamo mi sada njih: Pa i ako pronađete način da zaustavite Tea, kako ćete Bjelicu, Ercega, Raduljicu, Bogdanovića, Kalinića ili Nedovića?

(M. B)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojžorž

    18. septembar 2015 | 15:51

    Pretpostavka je da smo favoriti,realnost je da smo doktorirali ovu igru između dva obruča i večeras se šalta u 4-tu brzinu.Litvanci neka vam je Bog u pomoći...A da Teo...samo po dva lika izvući,jedno dodavanje do slobodnog na trojci i neće mučenici znati šta ih je snašl...moja prognoza +25...Finale ista priča šaltanje u eventualno 5-tu pred kraj utakmice takođe +20...Hvala na pažnji...Deljajte ih Srbende moje...end...

  • Bog

    18. septembar 2015 | 15:18

    Javite coveku, da ga ne iznenade.

  • Slađan

    18. septembar 2015 | 14:49

    Sutra će pisati kako ni to nije pomoglo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA