Bićemo boks sila: Kubanac novi selektor Srbije!

Cilj je da se boks u Srbiji vrati na pravi kolosek

  • 1

Bokserski savez Srbije angažovao je kubanskog stručnjaka Fransiska Lopeza Pereza na šest meseci. Saradnju je omogoćio dogovor MOK-a i Svetske amaterske federacije po programu "Olimpijske solidarnost".

Perez, koji ima zvanje trenera sa tri zvezdice - najviše zvanje Svetske amaterske federacije, je profesor fizičke kulture i sporta i bokserski stručnjak iz Havane. Bio je učitelj mnogim evropskim i olimpijskim šampionima. U narednih 6 meseci treniraće najbolje boksere u Srbiji s ciljem da se nekada trofejni sport vrati na stare staze.

>>>Mejveder rekao KRAJ! (VIDEO)

- Da nije bilo razumevanja i podrške od strane rukovodstva Olimpijskog komiteta, od ovog projekta ne bi bilo ništa. Iskreno, očekujemo da novi trener, koji će u narednih 6 meseci imati obavezu da obilazi sve veće centre u Srbiji, donese boljitak u našem boksu - izjavio je za Politiku predsednik BSS-a Dragan Ignjatović.

Generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Vašacki rekao je da je ovim potezom data nova šansa srpskom boksu.

- BSS u sadašnjem rukovodstvu ima prave ljude za pozitivan pravac razvoja. Nadamo se da će rad kubanskog stručnjaka opravdati očekivanja i da ćemo posle 6 meseci imati razlog za produžetak saradnje - dodao je Vašacki.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Amedov

    22. septembar 2015 | 16:28

    Mazu oci ljudima sa nekim kubancem, a nece bokserima da prijuste ni pristojne pripreme..Pred svako prvenstvo se spremaju 2-3 nedelje i to u ocajnim uslovima, polu nespremni nastupaju..Onda se pitaju zasto nema uspeha u srpskom boksu, dokle god budu na vrhu saveza ovakve neznalice kao sto je gospodin Ignjatovic, koji nema veze sa boksom, bicemo bez rezultata..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA