ALARM, SRBIJO! Hoće li neko konačno saslušati selektora svetskih prvaka?

Loša situacija u klubovima mogla bi da se odrazi na reprezentaciju

  • 5

Selektor vaterpolista Srbije Dejan Savić izjavio je da je stanje u srpskim klubovima katastrofalno i da bi tako loša situacija u budućnosti mogla da se odrazi i na reprezentaciju. Posebno ga brine to što apeli klubova nisu upalili.

Reprezentacija Srbije osvojila je svetsku titulu na veoma dominantan način, ali se vaterpolo klubovi u našoj zemlji muče zbog jako teške finansijske situacije.

>>> BRUKA RADNIČKOG: Kragujevčani izgubili 21:2 i ostali bez Lige šampiona!

- Zabrinut sam. To je neka stvar koja je bila neminovnost i ako se pogledaju poslednje dve godine, apeli ne samo Crvene zvezde, Partizana, Radničkog, ali i moji, nisu došli do pravih ljudi. Niko nije prepoznao tešku situaciju - izjavio je Savić u prostorijama Vaterpolo saveza Srbije.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

On je rekao da se plaši za budućnost reprezentacije jer bi ovako loša situacija u klubovima mogla da utiče i na nacionalni tim.

- Ono što je zanimljivo je da rezultati koje pravi reprezentacija mogu da budu izuzetni sa jedne strane, ali opominju da je stanje u klubovima katastrofalno i da sve to može da bude kao bumerang - rekao je Savić.

Selektor je naveo da ne zna rešenje za problem u kojem se klubovi nalaze jer je njegov posao usko vezan za struku.

>>>Eto šta se dešava u zemlji vaterpolo šampiona: Partizan na neverovatan način pomaže Zvezdi!

On je pohvalio saradnju Partizana i Crvene zvezde, koji pomažu jedni drugima za razliku od drugih sportova.

- Mislim da je ta priča izlizana. Vaterpolo kao sport nikada nije bio neprijateljski raspoložen, između klubova je pak oduvek postojala saradnja, tako i između Partizana i Crvene zvezde. To je tako i uvek će biti - jasan je bivši trener crveno-belih.

Selektor Srbije podržava Triglav regionalnu ligu jer je mladim igračima potrebna afirmacija, a po njemu je naša liga mnogo oslabljena da bi oni imali tu mogućnost.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Tanjug/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jahac Apokalipse

    24. septembar 2015 | 16:27

    Hteli priznati ili ne, pare se vrte oko fudbala kakav god da je, pa je i interes svih za njega. A vaterpolo je za slikanje kad se osvoji zlato. Tuzno i istinito.

  • Bakilleric

    24. septembar 2015 | 15:36

    Ma sta ce namavaterpolo nikada nista nismo osvojili... Aje lepo sve pare u fudbal tu smo najjaci nikad pre final nismo ispali...

  • Darko

    24. septembar 2015 | 16:29

    Cudo se Covic ne angazuje?! Mozda zato sto u vaterpolu nema para!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA