Nema kraja Zvezdinoj seriji! Osma u nizu - pao i Pazar! (VIDEO)

Crveno-beli bez većih problema upisali novu pobedu u Superligi

  • 73

Pobedničkoj seriji zahuktale Crvene zvezde ne nazire se kraj!

Novu, osmu po redu pobedu, lider Superlige upisao je na svom terenu u okviru 11. kola Superlige protiv Novog Pazara pred 13.200 gledalaca na Marakani.

>>> Gorela Marakana! Bakljada Delija koja plaši Novopazarce! (FOTO) (VIDEO)

Pogocima Marka Grujića u nadoknadi prvog poluvremena i Aleksandra Kataija u 90. minutu, crveno-beli su savladali ekipu Mladena Dodića rezultatom 2:0 i zacementirali se na prvom mestu.

- U prvom poluvremenu smo igrali dobro, ali smo imali teškoća da damo gol, dok smo u drugom igrali još bolje, na momente izvanredno, ali nismo mogli ranije da damo drugi gol koji bi nas opustio. U svakom slučaju, zasluženo smo pobedili - rekao je odmah posle meča trener Zvezde Miodrag Božović.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Crvena zvezda – Novi Pazar 2:0 (1:0)

Stadion: Rajko Mitić.

Sudija: Novak Simović. Pomoćnici: Milan Minić, Dragan Peranović.

Gledalaca: 13.200

Strelci: Grujić 45+3, Katai 90.

CRVENA ZVEZDA: Kahriman, Petković, Pavićević, Luković, Ibanjez, Donald, Grujić, Vered (od 66. Jović), Katai, Plavšić (od 88. Ristić), Vieira (od 82. Sikimić).

NOVI PAZAR: Zečević, Stevanović (od 46. Protić), Vuković, Trtovac, Kostić, Đalović, Obrovac (od 83. Rušević), Pr. Pavlović, Vusljanin, Aškovski (od 74. Radivojević), Damjanović.

Upornost i stalan pritisak ekipe Miodraga Božovića na protivnika urodila je plodom tek u samoj završnici prvog poluvremena, samo desetak sekundi pre neo što je sudija dunuo u pištaljku za kraj prvog poluvremena.

Grujić je pokazao da pored toga što je izuzetno koristan na delu terena koji primarno pokriva, sa njim Zvezda ima kvalitet više kada ide na skok pred protivničkim golom. Naravno, da bi njegova visina došla do izražaja, potreban je i pravi centaršut, a Ibanjez je pravi igrač za takve stvari.

Argentinac je izvanrednom loptom snajperski pogodio saigrača u petercu, a ovaj to iskoristio na najbolji mogući način i matirao golmana Novog Pazara, za 1:0 u trećem minutu nadoknade prvog poluvremena!

I do tog trenutka, Zvezda je imala više od igre, više šansi, više vremena loptu u posedu, ali ne i konkretnu završnicu, dok su gosti samo jednom pripretili preko iskusnog Damjanovića.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Tačno je taj gol Grujića bio i veliko olakšanje da igrači Zvezde zaigraju još bolje i poletnije u nastavku utakmice.

Ono što je propustio sredinom tog perioda igre - a potpuno je neverovatno kako je to uspeo, pošto je imao samo prazan gol pred sobom, Katai je nadoknadio u 90. minutu i stavio tačku na trijumf crveno-belih.

Dvadesetak minuta pre tog trenutka, ofanzivac Beograđana je na asistenciju Vieire zaobišao golmana gostiju Zečevića, ali je defanzivac Pazara uklizavanjem sprečio da lopta uđe u gol.

I gosti imaju za čim da žale, pre svih Vusljanin, sigurno tragičar Novog Pazara zbog šanse iz 83. minuta. 

Napadaču gostujućeg tima se na 1:0 za Zvezdu ukazala gotovo idealna prilika pred golom Kahrimana, koji je pravovremenim izletanjem suzio mogućnosti Vusljanina u situaciji "jedan na jedan", a ovaj je iz tog razloga pogodio samo spoljni deo mreže.

U samoj završnici gosti su pogodili i prečku, ali je pre toga Katai već dupplirao vođstvo Zvezde, pa i da je ta lopta završila u mreži Kahrimana, teško da bi mogla da ugrozi pobedu crveno-belih.

Zvezda je u ovom meču igrala bez suspendovanih Srnića i Jovanovića, ali se njihovo odsustvo nijednog trenutka nije osetilo.

Foto: Telegraf

Foto: Telegraf

Superliga, 11. kolo

Subota

OFK Beograd - Spartak 2:0

(Denković 5, Jovanović 85.p)

Crvena zvezda - Novi Pazar 2:0

(Grujić 45+3, Katai 90)

Radnik - Javor 1:1

(Ovusu 14 - Gafurov 56)

Nedelja

Rad - Metalac 15

Borac - Vojvodina 15

Radnički Niš - Jagodina 15

Voždovac - Partizan 16

TABELA: Crvena zvezda 29, Javor 21, Partizan 17 (-1), Vojvodina (-1), Čukarički 15, Borac 15 (-1), Radnički 15 (-1), Novi Pazar 15, Rad 13 (-1), Mladost 13, Spartak 11, Voždovac 10 (-1), Metalac 10 (-1), OFK Beograd 9, Radnik 8, Jagodina 7.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    26. septembar 2015 | 20:20

    Današnjom našom posetom protiv Pazara (13.200 gledalaca), Prtizan bio lagano uspunio svoju godišnju kvotu gledanosti.

  • Aca

    26. septembar 2015 | 22:14

    Ovoliko posetilaca na stadionu partizan ne moze da napuni ni u ligu evrope hahahahaha xD

  • @. Delija

    26. septembar 2015 | 19:45

    Sever celi sada se veseli...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA