PORAZ KAO EVROLIGAŠKA LEKCIJA: Bivši crveno-beli predvodili Fener do ubedljive pobede nad Zvezdom!

Crveno-beli nisu uspeli da se odupru snazi turskog tima pa su ubedljivo poraženi.

  • 41

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Fenerbahčea u drugom meču na turniru u Zadru sa 88:65. Zanimljivo je da u Fenerbahčeu trenutno igraju čak četvorica bivših igrača crveno-belih Pero Antić, Marko Kešelj, Vuk Radivojević  i Nikola Kalinić.

Zvezda bez daha u završnici: Evroligaški obračun u Zadru pripao Turcima!

Kalinić doduše ima produženi odmor posle Eurobasketa, Radivojević nije ulazio u igru, ali su zato Kešelj i Antić odigrali sasvim dobru utakmicu sa dosta minuta. Doduše, Antić ima ugovor dok se Kešelj i Radivojević bore za angažman jer samo treniraju sa Fenerom. U prvom meču Zvezda je poražena od Darušafake sa 84:77.

Zvezda je uspela da prati ritam učesnika prošlog fajnal fora Evrolige samo u prvih 10 minuta kada je bilo 26:18 za turski tim. Treba istaći da Amerikanac Tompson nije ulazio u igru, kao ni Cirbes koji je povređen.

Fener je imao čak 12 ofanzivnih i devet defanzivnih skokova više i u tom podatku leži njihova dominacija.

Foto:kkcrvenazvezda.rs Foto:kkcrvenazvezda.rs

Od aktuelnih pojačanja igrali su samo Mekel, Skorcanitis i Nastić koji je bio najefikasniji sa 12 poena. mekel je ubacio 10 a Rebić 9, Lazić i Skorcanitis po sedam.

Već u drugom periodu osetila se snaga Fenera. Iako je Zvezda polovinom druge četvrtine prišla na 30:26 to je bilo sve. Brze kontre, snažna odbrana i serija od 14:1 odvela je Fener na 44:27 na poluvremenu.

U nastavku meča, nije se mnogo toga promenilo, crveno-beli su zaigrali bolje, nakon trojke Mekela prišli na 42:53, a na kraju treće četvrtine Fenerbahče je vodio 59:46. U poslednoj četvrtini, trener Dejan Radonjić poslao je na teren sve raspoložive igrače, 9 poena Rebić je postigao upravo u poslednjoj četvrtini, dok su „plavo-žuti“ iz Istanbula ponovo bili vrlo precizni u šutu za tri poena, pa je meč za Crvenu zvezdu okončan možda i sa previsokih 65:88.

Crvena zvezda Telekom:

Rebić 9,Dangubić 4, Mekel 10, Lazić 7,Mitrović 2, Jović 4, Skorcanitis 7,Simanić, Nastić 12, Apić, Gudurić 4,Tejić 7.

Crveno-beli će u nedelju od 16 časova igrati u utakmici za peto mesto, protivnik će biti poznat nakon duela Bajerna i Zadra. U slučaju bilo kakve pobede Bajerna, protivnik crveno-belima biće domaćin turnira Zadar.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Empedokle Etna

    26. septembar 2015 | 22:23

    Ekipa je odlična! Imamo mlade igrače koji vrede i treba imati strpljenja za njih. Dva stranca nam ne igraju i tek je početak uigravanja, a sezona je duga! Podrška radonjiću i igračima! Napred CRVENA ZVEZDA!!!!!!

  • Evroliga 2015

    26. septembar 2015 | 18:35

    Ovo je teski krs od ekipe. Ni bleda senka proslogodisnje!

  • M.Dj

    26. septembar 2015 | 22:31

    Kk CZ ce se ugasiti kao i VK CZ. Prvo stvore klub osvoje trofeje i puste taj klub da propadne. Kk CZ ce biti svake sledece godine sve slabija kao sto je i ove u poredjenju sa proslom godinom sve dok se ne vrati na stari put od pre 3-4 godine. Dok ce Partizan postajati sve jaci i jaci i za jedno 4-5 godine igrati opet polufinala evrolige i gaziti najvece Evropske klubove.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA