Matin vanserijski potez srušio Vukove na Old Trafordu, Ronaldo rekorder Reala u LŠ!

Neverovatni mečevi Lige šampiona u grupama A, B, C i D

  • 3

Godinu dana pauze bilo je previše za navijače Mančester junajteda koji su napokon ponovo dočekali Ligu šampiona u svom dvorištu. Posle neočekivanog kiksa protiv PSV-a u prvom kolu, Mančester junajted je na Old Trafordu savladao Volfsburg rezultatom 2:1 (1:1).

Teže nego što se očekivalo, jer su gosti poveli već u 5. minutu preko Kaliđulija koji je nasamario odbranu Đavola, pre svega Antonija Valensiju. Ali, Junajted je u svojim redovima imao raspoloženog Huana Matu. Gol i nestvarna asistencija za preokret.

TATA-MATA: Zbog ove asistencije Španac je BOG fudbala! (VIDEO)

Domaći tim je tokom čitavog meča bio bolji rival i po šansama je morao da vodi već na poluvremenu. brzo su se oporavili od ranog šoka, a do izjednačenja su stigli u 33. minutu. Kaliđuli je igrao rukom u svom kaznenom prostoru, a mata je pogodio sa bele tačke. Bio je to prvi gol Španca u LŠ još od 2012. godine kada je nosio dres Čelsija.

I pre tog gola Mata je imao sjajnu priliku, ali se Dante bacio i glavom spasio siguran gol omalenog veziste. Nedugo zatim, Marsijal je probio po desnoj strani, međutim Runi se osramotio na nekoliko metara od gola koji je branio Benjaljo. Gol vredan prvih bodova za Junajted viđen je u 53. minutu kada je mata petom uplosio Smolinga, a ovaj u maniru vrsnog napadača postigao gol.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Prava drama viđena je u drugom meču grupe B u kojem je CSKA savladao PSV rezultatom 3:2, ali su se opasno kockali. Vodili su Armejci sa 3:0 i imali penal, ali su za osam minuta nastavka došli u situaciju da se brane. Junak koji je mogao da postane tragičar bio je Sejdu Dumbija. Dvostruki strelac, ali i čovek koji je promašio penal u 44. minutu.

Prvi gol delo je Ahmeda Muse, a kreator dva vodeća gola CSKA bio je Zoran Tošić. Srećom po njih, neće sanjati Listina tokom noći. Fudbaler PSV-a je tresao mrežu Moskovljana u 60. i 68. minutu.

U grupi A nije bilo većih iznenađenja. PSŽ je lako slavio u Ukrajini sa 3:0. Aurier i David Luiz su odradili sve za 22 minuta. Prvi je postigao gol u 7. minutu, a drugi u pomenutom 22. minutu. Konačan rezultat postavio je Ibrahimović u 90. minutu.

Ipak, lovorike idu na račun Kristijana Ronalda. Portugalac je bio strelac u pobedi Reala nad Malmeom (1:0) čime je postigao svoj 500. i 501. gol u karijeri. Takođe, prestigao je Raulov rekord po broju golova u LŠ - 67. Asistent mi je bio Isko kod prvog, a Vaskez kod drugog gola. Vredi pomenuti da su Madriđani igrali sa igračem više od 82. minutu. Jotun je isključen.

PORTUGALAC U KLUBU 500: Veliki jubilej za Ronalda koji je prestigao i Raulov rekord (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Juventus je tokom prvog poluvremena dominirao terenom protiv Sevilje, uputio je 11 šuteva ka golu Andalužana, ali je tek 12. završio u golu - 2:0 (0:0).

Strelac prvog gola je bio Alvaro Morata u 40. minutu. Dobar skok i gol glavom. Drugi je delo Zaze u 87. minutu, psole sjajne kontre. Vredi pomenuti i to da je za torinski tim debitovao Semi Kedira koji je dugo bio povređen. I ostavio je sjajan utisak.

Mančester Siti je bio na ivici ponora, ali su Građani zahvaljujući Serhiju Agueru preokrenuli u Menhengladbahu i pobedili sa 2:1. Argentinac je bio precizan sa bele tačke, iste one sa koje Rafael nije s druge strane u 21. minutu. tada je Hart odbranio drugi uzastopni penal u LŠ što je rezultiralo 0:0 na poluvremenu.

U nastavku je Štandl matirao Harta u 54. minutu, ali je Otamendi u 65. izjednačio. Zanimljivo, upravo je Argentinac skrivio penal u prvom poluvremenu.

Veliki preokret viđen je i u Madridu gde je Benfika načinila senzaciju u grupi C. Postala je prvi tim koja je pobedila Simeoneov Atletiko na Vinsente Kalderonu - 2:1. Jorgandžije su povele u 23. minutu preko Koree, ali su se Gaitan (37) i Guedes (51) pobrinuli da bodovi odu u Lisabon. Nešto ranije u ovoj grupi Astana i Galatasaraj su odigrali 2:2.

Kakav meč Astane i Galatasaraja! TRI autogola, Srbin umalo tragičar!

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Grupa A:

Malme - Real Madrid 0:2

(Ronaldo 29,

Šahtjor - PSŽ 0:3

(Aurier 7, Luiz 22, Ibrahimović)

Tabela: Real 6, PSŽ 6, Šahtjor 0, Malme 0.

Grupa B:

CSKA - PSV 3:2

(Musa 8, Dumbija 21, 37 pen - Lestien 60, 68)

Mančester junajted - Volfsburg 2:1

(Mata 34 pen, Smoling 53 - Kaliđuri 5)

Tabela: PSV 3, Junajted 3, CSKA 3, Volfsburg 3.

Grupa C:

Astana - Galatasaraj 2:2

Atletiko Madrid - Benfika 1:2

(Korea 23 - Gaitan 37, Guedes 51)

Tabela: Benfika 6, Atletiko Madrid 3, Galatasaraj 1, Astana 1.

Grupa D:

Menhengladbah - Mančester Siti 1:2

(Štindl 54 - Otamendi 65, Aguero 90 pen)

Juventus - Sevilja 2:0

(Morata 40, Zaza 87)

Tabela: Juventus 6, Sevilja 3, Mančester Siti 3, Menhengladbah 0.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA