Berić: Ništa od velikih ulaganja Pekovića, Partizan ima manji budžet od Metalca!

Potpredsednik Partizana istakao je da je klub u najvećoj finansijskoj krizi u istoriji

  • 48

Košarkaški klub Partizan prolazi kroz jedan od najtežih perioda u svojoj istoriji. Nova uprava, novi trener i nova ekipa uz ciljeve koji su daleko skromniji nego ranijih godina.

Dolaskom Nikole Pekovića na mesto predsednika kluba počele su i priče u javnosti o naglom preporodu Partizana i da će se crno-beli furiozno vratiti na vrh. Potpredsednik kluba Mića Berić izjavio je za Sportski žurnal da je situacija daleko drugačija.

>>> ČOVIĆ: Želimo dobre odnose sa Partizanom!

On je dodao da neće biti ništa od najavljenih ulaganja Nikole Pekovića i da će budžet biti daleko manji nego li prethodnih sezona.

- Još nemamo određenu cifru, ali je u svakom slučaju drastično manji (budžet) u odnosu na prošlu godinu. Budžet za ekipu je u ovom trenutku manji nego, recimo, našeg prvog rivala Metalca. Kao što je Partizan godinama imao najmanji budžet u Evroligi, sada smo u situaciji da smo po tom pitanju pri začelju i u Jadranskoj ligi. U ovom trenutku generalni sponzor je ostao NIS, a radimo na tome da vratimo druge sponzore  - rekao je Berić.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Berić je istakao da je najbitnije da se u ovoj sezoni klub finansijski stabilizuje i da vrati dugove.

- Sada nismo u situaciji da bilo kome pretimo. U prva dva kola gostujemo Metalcu i Mega Leksu. U tim utakmicama nismo favoriti kao što smo bili nekada. Realno, tim koji smo zatekli verovatno bi se borio za opstanak u Jadranskoj ligi. U ovom trenutku mi smo u najvećoj finansijskoj krizi u istoriji kluba. Došlo je do toga da je postojala ozbiljna mogućnost da ni ne počnemo sezonu.

Popredsednik Partizana zaključio je da ambicije kluba nisu velike, ali da će igrači pokušati da dokažu da mogu mnogo više od onoga što ljudi pretpostavljaju. Ne odbacuje činjenicu da bi Evroliga značila klubu zbog finansijskog priliva i mogućnosti privlačenja novih sponzora, ali ističe da mora da se ide korak po korak.

Partizan će sezoni početi sa sledećom sastavom: Aleksandar Cvetković, Andrej Magdevski, Vanja Marinković, Petar Aranitović, Dejan Petrov, Mihajlo Andrić, Andreja Milutinović, Adin Vrabac, Edo Murić, Čedomir Vitkovac, Janis Kazeloglu, Miloš Glišić, Kosta Perović, Božo Đumić i Miloš Koprivica.

Utakmica 1. kola ABA lige između Metalca i Partizana igra se u petak od 21.00.

Foto: kkpartizan.rs Foto: kkpartizan.rs

 

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs/Izvor:Sportski žurnal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Empedokle Etna

    1. oktobar 2015 | 15:11

    Sve je uopšteno i ništa konkretno! Čović iznese tačne cifre, dug 15,5 miliona €, budzet...., a od bivšeg ceptera, pa od igokee do danas nismo čuli koliko to partizai danas duguje, koliki je danas budzet, koliki je budzet bio za vreme igranja evrolige, svih ovih godina!? Ne, to izgleda već opisano, najmanji budzet od svih evroligaša, manji budzet od Metalca,... Ajde malo transparentno da vidimo koliko ste novca potrošili ili je to vruća i tabu tema!

  • Nemanja

    1. oktobar 2015 | 11:24

    Kako ih je nalozio,auuuu....

  • Milan

    1. oktobar 2015 | 11:21

    Sa takvim ambicijama napolje iz kluba.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA