POBEDA ZA PONOS: Živković vodio Partizan do VELIČANSTVENOG trijumfa u Nemačkoj! (VIDEO)

Omaleni ofanzivac crno-belih postigao dva i namestio jedan (auto)gol u trijumfu srpskog šampiona protiv Augzburga u drugom kolu Liga Evrope

Oooo Partizane, ti nepobediv si - u Evropi!

Šest godina su crno-beli čekali na prvu pobedu u evropskim takmičenjima, a onda su za samo dve nedelje zabeležili dve! A ova protiv Nemaca je baš velika i neverovatno značajna za klub, za igrače, za navijače, za toliko osporavanog trenera Zorana Milinkovića!

Augzburg - Partizan 1:3 (0:1). To je PRVA pobeda crno-belih na tlu Nemačke, i prva nad nekim Bundesligašem posle 33 godine!

Junak utakmice na "WWK Areni" bio je nezadrživi i neuhvatljivi majstor fudbala Andrija Živković, dvostruki strelac i asistent iz kornera za autogol, u njegovom verovatno najboljem izdanju u dresu Partizana!

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

U četvrtak uveče u Augzburgu je bilo važno prezivati se Živković, jer ono što je Andrija sagradio u napadu, to je Živko sačuvao na golu maestralnim intervencijama pod udarom Bundesligaša.

Posle 2 kola u grupi svi gledaju u leđa Partizanu koji je prvi sa maksimalnih 6 bodova. Po tri imaju AZ i Bilbao, a poslednji je Augzburg bez bodova. U drugoj utakmici grupe AZ je savladao Baskijce 2:1.

>>> Ovako nešto nijedan srpski klub nije doživeo od protivnika u Evropi (FOTO)

A kako su samo crno-beli pokorili Nemačku - uprkos SVEMU!

Dan ranije nisu odradili zvaničan trening, od 18. minuta igrali su bez povređenog Oumarua koji je mesto ustupio Božinovu, od 46. i bez novog povređenog igrača, Balažica (ušao Ostojić), od 64. i bez isključenog levog beka Subića! Ali, ni to nije bilo sve loše što je snašlo naš tim. Odoleo je srpski šampion i pravom nemačkom plotunu ka Živku Živkoviću i čak 26 udaraca koje su ka njegovom golu uputili igrači Augzburga, od toga 14 vrlo opasnih u okvir. Sve su to izdržali crno-beli.

PARTIZAN: Živković, Leković, Balažic, Fabrisio (od 46. Ostojić), Subić, Brašanac, Jevtović, Babović, Stevanović, A. Živković, Oumaru (od 18. Božinov/od 67. Petrović).

AUGZBURG: Hic, Veraeg, Kalsen-Breker (od 76. Trohovski), Hong Jon-Ho, Fulner (od 46. Maks), Bajer, Ja-Čeol, Altintop, Dong-Von, Matavž (od 46. Esvajn), Bobadilja.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Partizan je poveo u 31. minutu i to na suvi kvalitet Andrije Živkovića, koji je dobio loptu od Babovića na četrdesetak metara od gola, a onda pokazao da je "biser" kakvog srpski fudbal odavno nije imao. U trku je "izlomio" čuvara i onda prizemnim i neverovatno preciznim udarcem pogodio suprotan ugao gola Bundesligaša.

Samo zahvaljujući fenomenalnom Živku na golu, istina i uz dozu sreće, gosti su sačuvali "minimalac" do odmora. A do tada, i na pauzi, Milinković je već morao da izvrši dve prinudne izmene! Oumarua je izveo već u 18. minutu zbog povrede, a na startu drugog dela umesto Balažica u odbranu je stao malo korišćeni ove sezone Ostojić.

Sreća je pogledala crno-bele u 54. minutu posle kornera sveprisutnog junaka ove priče Živkovića. Iz kornera je pogodio u nogu Dong-Vona, a lopta se na volšeban način odbila u mrežu.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Ipak, vođstvo od 2:0 Partizan je zadržao samo četiri minuta, pošto je Bobadilja konačno dobio jedan duel sa Živkovićem, ali su crno-beli dva gola prednosti ekspresno povratili! I, opet preko Andrije!

Pored razređene odbrane Augzburga, lopta je došla do Živkovića, on je "opalio" sa ivice kazenog prostora, ona je na putu do mreže zakačila defanzivca nemačkog tima, prevarila golmana i odsela u mreži! Partizan je poveo 3:1 u Nemačkoj. Pa, ne možemo baš da se setimo kad je neki naš tim postigao tri gola u zemlji aktuelnih svetskih prvaka.

Ni isključenje Subića nedugo potom nije poremetilo igrače Partizana koji su se do kraja grčevito branili i odbranili, a sve što je prošlo kroz gustu odbranu, fenomenalni Živković "skidao" je i sa svakom intervencijom ulivao dodatnu snagu saigračima da sačuvaju pobedu kako znaju i umeju.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gemathegreat

    1. oktobar 2015 | 20:48

    Cestitam drugu pobedu, samo to se pise.

  • Игор тв Гробар

    1. oktobar 2015 | 21:59

    Хвала ти Живковиђу мајсторе. НАПРЕД ПАРТИЗАН

  • lorna

    1. oktobar 2015 | 20:21

    3- 1..evropski partizan...kako je u surdulici ..javite

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA