Pravi kralj golova: Može li Ronaldo da prestigne majstora od 600 pogodaka?

Kad malo bolje zagrebemo po površini fudbala, videćete neviđene podatke

  • 3

Kristijano Ronaldo je trenutno u žiži zbog probijanja granice od 500 postignutih golova, ali je njegovo dostignuće ništa u poređenju sa pokojnim austrougarskim napadačem za kog verovatno nikada niste ni čuli - Jozef Bican.

Na 530 odigranih mečeva postigao je ukupno 805 golova, a igrao je ukupno 27 godina. Najviše u Austriji i Češkoj.

Rođen je 1913. godine u Beču i dolazi iz veoma siromašne porodice. Legenda kruži i kaže da je njegova majka svojevremeno utrčala na teren i kišobranom pretukla momka koji je oštro startovao nad njenim sinom. Naravno, u periodu dok su bili još klinci.

Sa 18 godina primetio ga je bečki Rapid i od tada je krenuo uspeh rođenog golgetera koji je 100 metara mogao da istrči za 10.8 sekundi. zabavljao je masu koja je obožavala da ga gleda. Imao je veliku sreću i da je preživeo rat.

Njegov kolega iz austrijskog Vundertima Matias Sindelar nije. Pronađen je u svojoj sobi mrtav. Zvanično - ugušio se. Nezvanično - ugušio ga je Gestapo jer je slavio gol protiv Nemačke. Bican je doživeo 88 godina i preminuo je 2001. godine. O svom daru da postiže golove znao je da kaže:

- Ukoliko dobijem pet šansi, daću pet golova. Ako dobijem sedam, onda će toliko i golova biti - svojevremeno je Bićan rekao.

Dokaz da je bio najveći govori i podatak koliko je golova u ligi postigao - 600.

- Jozef Bican 600

- Romario 546

- Pele 538

- Ferenc Puškaš 517

- Lionel Mesi 289

Kristijano Ronaldo - 231

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DJOLE GEJMER

    3. oktobar 2015 | 07:51

    Andrija Zivkovic je majstor za golove

  • Aleksandar

    3. oktobar 2015 | 13:00

    Predvrag Mijatovic!

  • Knjaz miloš

    3. oktobar 2015 | 13:34

    Nike bitno koliko das... nego koliko das odnosno a odigranih utakmica.... ronaldo daće 600 do krajem karijere..... Pele je dao mnogo ovaj onaj.... ali ako gledamo šta se traži od napadače odnosno golgetera pravog je već da daje golove .... za to je bio i uvek najbolji biće Gehard Miller. ...poznatiji kao Gerd miller tkz " der bomber der nation "... Za mesec dana mu je ravno 70 RODJENDAN. .. pogledaj te na vikipediji ako se niste okej. ... samnom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA