I OVA ZVEZDA DELUJE MOĆNO! Crveno-beli demolirali Budućnost

U derbiju 2. kola ABA lige ekipa Dejana Radonjića odigrala fantastično drugo poluvreme protiv Podgoričana

  • 13

A trebalo je da gledamo derbi u Pioniru...

Umesto toga videli smo dominaciju "nove" Zvezde protiv jednog od favorita za visok plasman u regionalnom takmičenju Budućnosti, i ubedljiv trijumf šampiona rezultatom 83:62 (23:20, 16:17, 20:7, 24:18).

Za razliku od meča sa Mega Leksom, crveno-beli su već sredinom treće deonice praktično rešili meč, pošto su tada potpuno iz ritma izbacili Podgoričane čvrstom odbranom i raznovrsnim rešenjima u napadu.

U dobro izbalansiranom timu Zvezde istakao se sjajni Cirbes sa 19 poena i 6 skokova, a odlično su ga pratili Mekel (10p, 7as), Mitrović (9p, 7sk), Simonović (9p, trojke 3/4), Jović (11p), Tompson (7p)...

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Igrači prvaka ABA lige bili su naročito raspoloženi u šutu za tri poena, jer su pogodili čak 10 trojki iz 17 pokušaja.

Posle izjednačene utakmice u prvom poluvremenu, u kojem je Šehović "sipao", a Zvezda konstantno imala prednost, najveću posle serije 8:0 (35:27), u trećoj četvrtini crveno-beli su odigrali baš po ukusu navijača.

Čvrsta i pokretljiva odbrana skresala je krila gostima koji nisu imali "plan B" za agresivnu defanzivu Beograđana i odličnu igru u tranziiji, ali i u pozicionom postavljanju napada.

Jović je pokrenuo nalet crveno-belih uz pomoć Mitrovića i Tompsona, Skorcanitis je, ustalom kao i svaki igrač koga je Radonjić slao na parket, vrlo kvalitetno odradio svoju rolu, a kada se na sve to nadoveže i vrhunska partija Cirbesa, onda je jasno da je prvak Crne Gore bio na pravim mukama.

Serija 17:3 s kraja prvog na drugo poluvreme, najbolje svedoči o igri "mačke i miša" u Pioniru.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Rebić je krajem treće deonice pogodio trojku za "+15" i čini se da je to bio trenutak kada su gosti položili oružje. U preostalom delu meča, razigrani crveno-beli su podešavali nišanske sprave: Simonović je ubacio još dve trojke, Rebić se opet ozbiljno nametnuo Radonjiću, a Cirbes je sa svojom atletikom uvek bio van domašaja čuvara.

U poraženoj ekipi Suad Šehović je svih 10 poena ubacio u prvom pouvremenu, Žozef je ubacio isti broj poena, ali je i on stao u nastavku.

ABA liga, 2. kolo

Crvena zvezda - Budućnost 83:62

Krka - Zadar 77:66

Nedelja

Mega Leks - Partizan 17

MZT - Metalac 19

Cibona - Tajfun 19

Sutjeska - Cedevita 21

Ponedeljak

Igokea - Olimpija 21

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • delije skopje

    3. oktobar 2015 | 19:03

    laganica osvajamo i ove godine sve sto je moguce !! jos jedno pojacanje , neki dobar trojkas, i da se vrati marcus williams , ubicemo sve po redom!! zvezda je zivot ..........

  • Pendula

    3. oktobar 2015 | 18:54

    I gde ste sad grobarcici da objasnite kako zvezda imam slab tim i kako nije to to........

  • @Žika Živac@

    3. oktobar 2015 | 18:50

    Jel su gledali grobari ovo?Mukice!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA