Atletikovi rezervisti sprečili slavlje Reala na Kalderonu, Navas činio čuda na golu!

Real poveo preko Benzeme, Grizman promašio penal, a Vieto doneo bod ekipi Dijega Simeonea u burnom derbiju

  • 0

Buran madridski derbi završen je "podelom plena".

Atletiko i Real igrali su 1:1 na "Visente Kalderonu" u utakmici 7. kola Primere, a ovakvom epilogu meča u prestonici Španije najviše su se obradovali igrači Viljreala, koji su zadržali lidersko mesto na tabeli.

Zanimljiv podatak vezan za ovu rundu španskog prvenstva: Ni Barselona, a ni Real i Atletiko nisu upisali pobede, što se zaista retko dešava.

Real je poveo preko Karima Benzema, koji ima dovoljno iskustva i golgeterski njuh da prepozna pravi trenutak pred protivničkim golom, kao što je to bio centaršut Karvahala. Desni bek gostiju obavio je "pola posla", a Francuz je "samo" bio u pravo vreme na pravom mestu.

Foto: Tanjug/Ap Foto: Tanjug/Ap

Brzo su "jorgandžije" mogle do izjednačenja, međutim do njega su stigle tek u finišu meča.

Grizman je u 22. minutu promašio penal i tako propustio idealnu priliku da pre velikog odmora donese egal.

Dijego Simeone je i ovom prilikom pokazao da je trener za velika dela. Kada nije išlo njegovom timu, kada je trebalo izmisliti preokret, uveo je "svežu krv" sa klupe: Fereiru Karaska, Martineza i Vieta, što se ispostavilo kao prelomna odluka derbija.

Upravo su rezervisti Atletika kreirali izjednačujući gol i doneli bod Argentincu. Martinez je sjajno probio po levoj strani, nabacio u peterac, tamo je Grizman samo zakačio loptu, a ustvari prevario Navasa, a Vieto poslao loptu u nebranjenu mrežu.

Atletiko je bio blizu preokreta u samoj završnici kada je Martinez šutirao sa 16 metara, ali se u toj situaciji istakao Navas i paradom izbacio loptu u korner.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA