NE MOGU SAMI SEBE DA POZOVU: Da li je za njih bilo mesta u reprezentaciji Srbije?

Stiče se utisak da su na Ćurčićevom spisku mogli da se nađu Aleksandar Katai, Filip Mladenović i Nemanja Maksimović

  • 35

Za Srbiju su kvalifikacije za Evropsko prvenstvo bile izgubljene već na polovini istih, a do kraja mučenja fudbalske reprezentacije ostala su još dva koraka - mečevi protiv Albanije i Portugalije

Selektor Radovan Ćurčić odabrao je 24 putnika koja će se naći u čarteru na putu za Tiranu, ali i suprostaviti Kristijanu Ronaldu i družini u nedelju. Oprobane snage, uz dva debitanta. Priliku da upišu svoj prvi nastup imaće golman Alkorkona Marko Dmitrović i vezista Lacija Sergej Milinković Savić.

Reprezentacija Srbije menja pravila zbog majice Aleksandra Mitrovića (FOTO)

Stiče se utisak da je selektor Ćurčić mogao da pozove još nekolicinu novih momaka i donekle osveži tim, odnosno već sada krene da stvara tim za naredni ciklus. Ko zna, možda Ćurčić neće krenuti u pohod ka Rusiji, ali je mogao da olakša potencijalnom nasledniku.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Kada kažemo ''još nekolicinu'', tu pre svega mislimo na vezistu Crvene zvezde Aleksandra Kataija, levog beka BATE Borisova Filipa Mladenovića, i kapitena mlade reprezentacije i člana Astane Nemanje Maksimovića. Za ovog poslednjeg Ćurčić je imao odgovor.

- Detaljno pratimo sve igrače i planiramo razvoj svakog od njih. Na Maksimovića ozbiljno računamo u ovom trenutku i sigurno će dobiti šansu u narednom periodu. S njim je obavljen razgovor i on zna da je budućnost srpskog fudbala - rekao je selektor za Žurnal.

Ako daš gol u finalu SP Brazilu i svom timu doneseš učeće u LŠ, onda bi bilo normalno i da istrčiš na teren protiv Albanije i Portugalije...

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Pored Makse koji s uspehom igra u Ligi šampiona, tu je i Mladenović. Nekadašnji levi bek Zvezde ne samo da igra, nego ''rastura'' u ovom momentu. Dva gola protiv Rome su idealan pokazatelj, ali ne treba zaboraviti ni kako je u Beogradu ''uštopao'' Andriju Živkovića i pomogao beloruskom timu da preskoči Partizan u plej-ofu LŠ.

Mladenović je svojevremeno igrao za mladu reprezentaciju, a zabeležio je i jedan nastup za A tim. Što znači da mu atmosfera u reprezentaciji nije nepoznata.

- Što se nacionalne selekcije tiče, radim sve što je do mene, ne mogu, ipak, sam sebe da pozovem pod zastavu, zna se ko sastavlja spisak - nedavno se Mladenović dotakao i te teme u razgovoru za Sport.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Poslednji, ali ne i najmanje bitan, jeste Aleksandar Katai. Lucidni vezista Zvezde igra sezonu života. Najbolji je strelac lige sa sedam postignutih golova na 12 mečeva. Njegova partija protiv Partizana se i dalje prepričava, a ne treba zaboraviti ni mangupski potez protiv Spartaka.

Katai je možda igrač koji je u ovom momentu i najpotrebniji reprezentaciji s obzirom na to da u Zvezdi igra plejmejkera, a reprezentaciji upravo fali ta ''desetka''.

- Mnogo bi mi značio poziv u reprezentaciju i nadam se da će doći, ali moje je da radim, pružam dobre partije i zaslužim poziv selektora - izjavio je Katai nedugo posle trofeja za najboljeg igrača Super lige u avgustu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • @Žika Živac@

    5. oktobar 2015 | 14:32

    Katai je najbolji igrac nase lige!

  • @Žika Živac@

    5. oktobar 2015 | 14:31

    Dok grobari vode reprezentaciju,tako ce biti!

  • Fk Cz

    5. oktobar 2015 | 14:45

    Katai je veliki majstor fudbala, ima sve što je potrebno da ima vrhunski fudbaler, samo da je jači u glavi, nije konstantan. Šteta što nije pozvan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA