Simonović prekinuo Zvezdino mučenje u Zadru

Sa dve trojke u poslednjoj deonici srpski reprezentativac rešio retko neefikasnu utakmicu u Dalmaciji

  • 48

Dobili smo kandidata za najgoru utakmicu sezone u ABA ligi

Ali to je sada najmanje važno za košarkaše Crvene zvezde koji su u Zadru upisali i treću pobedu za maksimalan učinak od početka sezone - 49:56 (12:11, 11:13, 12:14, 14:18).

>>> Zvezda već dobila jedno priznanje od Evrolige (VIDEO)

Marko Simonović je bio čovek odluke u pravoj napadačkoj agoniji kroz koju su prolazila oba tima.

Reprezentativac Srbije je sredinom poslednje deonice pogodio dve trojke, odveo Zvezdu na "+8", što se u ovakvoj utakmici, u kojoj niko ništa nije mogao da pogodi, pokazalo kao kapitalna, ispostavilo se i nedostžna razlika.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Simonović je uz to zabeležio i 7 skokova. Preostali "dvocifreni" u Radonjićevoj ekipi bio je Luka Mitrović sa 10 poena.

Zbog povreda važnih igrača u rotaciji, Tejića i Dangubića, Radonjić je u Zadru praktično koristio osmoricu igrača: Cirbesa, Mitrovića, Skorcanitisa, Jovića, Lazića, Simonovića, Mekela i Tompsona, mada učinak Amerikanca ponovo bio zanemarljiv (4p, 1/3 za dva, 0/3 za tri, 2/3 za jedan).

Rebić i Gudurić su dobili šansu na "kašičicu", dok se Nastić nije "ni skidao".

I u duelu sa Zadrom pokazalo se da su slobodna bacanja trenutno "rak rana" za igrače Zvezde, koji su penale gađali jedva preko 50 odsto - 14/22. Utisak su popravili tek u finišu, baš kada je trebalo, Mitrović i Cirbes sa 4/4, ali do tada je svaki igrač Beograđana koji je stao na liniju bacanja redovno promašivao makar jedno.

>>> Nije noga, nego kuk: Zvezda objavila novu informaciju oko povrede Dangubića?!

Pored toga što je poenterski bila ispod svakog kriterijuma, Zvezda je imala velikih problema u organizaciji igre i protoku lopte, o čemu svedoče čak 19 izgubljenih lopti. Za dva poena, crveno-beli su šutirali 12/26, za tri 6/21, ali sreća u nesreći je da su Zadrani od dva loša tima bili onaj lošiji.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Dalmatinci su pogodili tek dve trojke iz 19 šuteva, izgubili su 15 lopti, a podbacili su i u šutu za dva poena (18/40).

Za razliku od Zvezde, gde su Mitrović, Simonović i Cirbes "povukli" na kraju, u Zadru je to radio samo Kraljević, međutim samo njegov doprinos bio je malo da ekipa Anta Nazora režira preokret, koji je konstantno "visio u vazduhu", ali se nikad nije dogodio isključivo zbog grešaka domaće ekipe i brzopletih rešenja. I, naravno, Simonovićevih trojki.

Naredni meč, već za dva dana u Pioniru, Zvezda igra protiv slovenačkog Tajfuna.

ABA liga, 3. kolo

Zadar - Crvena zvezda 49:56

Cedevita - Cibona

Tajfun - Krka

Partizan - MZT

Sreda

Metalac - Igokea

Olimpija - Sutjeska

Budućnost - Mega Leks

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darko

    6. oktobar 2015 | 17:24

    3 utakmice za sedam dana a tek je pocetak sezone

  • pikado

    6. oktobar 2015 | 19:13

    U čemu je problem...mislite da će svaka utakmica da bude +30..e izgleda neće i što je normalno i ne može..koliko je sezonas duga...kakvi sve košarkaški znalci komentarišu ja pomislio da je Zvezda izgubila...izgleda da je bila taman toliko bolja da pobedi..ako se ja ne varam,ovo je 3/3...kako će samo brzo da se zaboravi ovo..već preksutra nova ...

  • Empedokle Etna

    6. oktobar 2015 | 19:06

    Pobeda! Nije efikasno i lepo, ali pobeda je pobeda! Rebić i Gudurić dobijaju priliku, čekamo Tejića, uigravamo se i očekujemo pojačanja! Markusova igra nedostaje! Simon je dokazao da zaslužuje barem jednogodišnji ugovor! Volim te Crvena Zvezdo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA