Posle Blatera suspendovan i Platini!

Švajcarske vlasti su prošlog meseca pokrenule krivičnu istragu protiv Blatera zbog sumnjivih ugovora o televizijskim pravima, kao i zbog isplate dva miliona švajcarskih franaka aktuelnom predsedniku UEFA Mišelu Platiniju

  • 3

Etička komisija Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) suspendovala je na 90 dana zbog istrage i predsednika Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišela Platinija, kandidata za prvog čoveka FIFA.

Potvrđeno je da je FIFA suspendovala na isti period od tri meseca i aktuelnog predsednika FIFA Sepa Blatera, protiv koga je pokrenuta istraga švajarskih vlasti zbog kriminalnih radnji.

Pored Blatera i Platinija, suspendovan je i generalni sekretar FIFA Žerom Valke, dok je šestogodišnja suspenzija izrečena kandidatu za predsednika FIFA Južnokorejcu Čang Mong Junu.

Kako prenosi Rojters, suspendovanim čelnicima FIFA i UEFA zabranjeno je da se u naredna tri meseca bave aktivnostima vezanim za fudbal na nacionanom i međunatrdniom nivou. a suspenzija stupa na snagu odmah.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Osnova za odluku o suspenziji su istrage koje sprovodi Etička komisija - navodi se u saopštenju tog tela FIFA.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rale

    8. oktobar 2015 | 14:38

    Tako to rade u svetu za razliku od naših "nezamenljivih" Karadžića Ćurkovića, Miloševičs a svima je zna o da se u FS Srbije krade

  • Dr. za rock and roll

    8. oktobar 2015 | 15:40

    E ako su ih !!!

  • njuz net

    8. oktobar 2015 | 14:36

    Ваљда ће сад и толета пошто је сигурно шуровао са лоповима

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA