Tri sata je trebalo Srbiji za prvi trijumf na Evropskom prvenstvu!

Maratonski meč u italijanskom gradu Busto Arziciju

  • 3

Mnogo teže nego što se očekivalo, odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je Slovačku u prvom meču Evropskog prvenstva u italijanskom gradu Busto Arziciju, posle tri sata igre i pet setova (25:22, 22:25, 29:27, 24:26, 15:9).

Tokom cele utakmice vođena je velika i izjednačena odbojkaška bitka, uz mnogo uzbuđenja i preokreta, a srpski tim uspeo je da ipak sačuva snagu i koncentraciju za odlučujući set i važnu pobedu na startu takmičenja.

Najbolji pojedinac u našem timu bio je Aleksandar Atanasijević sa 28 poena.

Naredni meč, naši momci igraju u subotu od 15 časova sa Finskom, dok je duel za aktuelnim šampionom Rusijom zakazan za nedelju u 18.

Naša reprezentacija je na poslednjoj kontinenatlnoj smotri osvojila bronzanu medalju.

TOK MEČA

Foto: Tanjug/Nikola Dimitrijević Foto: Tanjug/Nikola Dimitrijević

Prvi set osvaja Srbija, rezultatom 25:22 - Slovaci su imali prednost od dva poena do tehničkog tajm-auta, ali završnica prvog dela igre pripala je Srbima.

Važna je bila serija od četiri poena, kada su naši odbojkaši i preuzeli vođstvo koje im je donelo osvajanja prvog seta.

Drugi set je trajao nepodnošljivo dugo!

Sudije su, pogotovo u završnici meča, maltene non-stop proveravale na snimcima određene momente, pa je ritam utakmice prilično umrtvljen. Nakon što je Slovačka odigrala bolje i manje grešila, Srbija je uspela da zapreti u finišu seta, pa su pored sudijskih provera set produžili i tajm-auti oba selektora.

Na kraju je Slovačka osvojila drugi set rezultatom 25:22.

I treći set je trajao dugo, više od 40 minuta.

Slovaci su vešto koristili nove greške naših odbojkaša, i na drugi tehnički tajm-aut otišli su s prednošću 16:11. Tog momenta počinje njihovo opuštanje, pa naši momci uspevaju da dođu do 17:17.

U neizvesnoj završnici, po dve set lopte propustile su obe ekipe, a pokazalo se zašto je važan video čelendž - umesto poena koji je prvobitno dodeljen Slovacima za osvajanje seta, nakon provere je ipak pripao Srbiji. To je znatno iznerviralo naše protivnike, što je uticalo da na kraju ipak Grbićevi momci osvoje treći set 29:27.

Deloval je da će četvrti set biti i poslednji - odlično su počeli naši momci, imali su prednost 16:12. Proćerdali su je i Slovaci su preokrenuli, i posle drame izborili peti set 26:24.

Srećom, u tom poslednjem setu, napravili smo lepu prednost, i konačno priveli meč kraju.

Pratite Telegraf i na Vajberu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djordje

    9. oktobar 2015 | 18:37

    Toliko smo se ogrešili o ove momke da mislim da smo u obavezi da ih dočekamo bez obzira na učinak. Lično im želim uspeh i zlatnu medalju SREĆNO MOMCI! ! !

  • Gagi

    9. oktobar 2015 | 18:46

    Idemoooo bre!!!! Zlato je naše, najjači smo!!

  • mrak

    10. oktobar 2015 | 05:14

    Vazno je poceti pobedom. Cestitke momci ajmo napred!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA