ARANITOVIĆ NIJE MOGAO SAM! Bivši zvezdaši naneli novi poraz Partizanu!

Bek Partizana odigrao meč karijere u Laktašima, ali je Igokea bila bolja zahvaljujući tandemu Radivojević-Radenović

  • 44

Ni meč karijere Petra Aranitovića (24 poena, 5/9 trojke) nije bio dovoljan da Partizan dođe do druge pobede u ABA ligi, na gostovanju Igokei u Laktašima.

>>> LAKTAŠI GORE ZBOG PARTIZANA: Kakav doček za crno-bele! (FOTO)

Više raspoloženih igrača i tandem bivših igrača Zvezde Radivojević-Radenović, obojica po 12 poena, obezbedili su ekipi Željka Lukajića treću pobedu u regionalnom takmičenju, rezultatom 71:64!

Partizan je vodio gotovo 30 minuta, ali je stao kada je bilo najvažnije, tačnije Aranitovića niko nije bio u stanju da isprati. Taj momenat, kao i veliki broj promašenih penala, čak 13, odveli su tim Petra Božića u poraz.

Foto: Igokea/Nenad Vuruna Foto: Igokea/Nenad Vuruna

O igri Partizana, ujedno i o igri Aranitovića najbolje svedoči podatak da je sjajni bek pogodio skoro duplo više trojki od ostatka tima, on pet, ostali tri (Cvetković 2, Milutinović). Izostao je bolji učinak danas potpuno dekoncentrisanog Vanje Marinkovića koji je sa 5 poena - svih 5 sa penala (0/3 za dva, 0/2 za tri), odigrao najlošiji meč ove sezone.

>>> Možete li u prvih 15 sekundi da primetite šta ne valja na dresovima Metalca? (FOTO)

Čim je stao Aranitović, stao je i Partizan, što su iskusni igrači Igokee, predvođeni "olraund" Radivojevićm (12p, 7sk, 4as), Radenovićem i Ćapinom, potpomognuti mirnom rukom Dimića i racionalnim Komatinom (10p, 5/6 za dva), kaznili u četvrtoj četvrtini.

Tačka preokreta bilo je isključenje trenera Igokee Željka Lukajića krajem treće deonice zbog protesta.

Foto: Igokea/Nenad Vuruna Foto: Igokea/Nenad Vuruna

Od tog trenutka Aleksandrovčani su serijom 5:0 (trojka Ćapina, prodor Miloševića) drugi put poveli na utakmici, posle početnih 3:0, i to vođstvo sačuvali do kraja.

Treba reći da je Partizan u trenutku isključenja Lukajića vodio 48:46, a dobio je četiri slobodna banja i posed. Međutim, crno-beli su tek delimično iskoristili ukazanu šansu, pošto su Marinković i Perović bili polovično uspešni sa penala, a Vrabac je posle ubacivanja sa strane promašio šut za tri poena. Bio je to, kako se ispostavilo, početak kraja Beograđana u Laktašima...

>>> Veliki preokret Mege, Zvezda jedina bez poraza u ligi!

U poslednjoj deonici razigrao se Radenović pod košem crno-belih, a pridružili su mu se i ostali.

Partizanu je definitivno "presudio" Radivojević koji je 72 sekunde pre kraja pogodio otvoren šut za tri poena za najveće vođstvo Igokee - 66:58. Preostali deo meča bio je stvar rutine za sastav iz Republike Srpske.

ABA liga, 4. kolo

Četvrtak

Crvena zvezda - Tajfun 113:66

Petak

Mega Leks - MZT 82:70

Krka - Cedevita 85:77

Budućnost - Zadar 78:47

Cibona - Olimpija 75:79

Subota

Igokea - Partizan 71:66

Sutjeska - Metalac 84:73

TABELA: Crvena zvezda 4/0, Budućnost VOLI 3/1, Igokea 3/1, Cedevita 3/1, Krka 2/2, Tajfun 2/2, Olimpija 2/2, Mega Leks 2/2, Sutjeska 2/2, MZT 2/2, Zadar 1/3, Partizan NIS 1/3, Cibona 1/3, Metalac 1/3.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realan

    10. oktobar 2015 | 20:21

    Partizan sad više ne može da pobedi ni prijateljski nameštene mečeve.Ccc

  • Sasa NS

    10. oktobar 2015 | 19:05

    Gore Laktasi zbog partizana, a hala poluprazna...:-)))

  • Звезда

    10. oktobar 2015 | 17:44

    Ко побеђује? А или Б тим игокеје?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA