KLOP U LIVERPUL DONOSI MAŠINU ZA FUDBAL? Ovo čudo tehnike bi moglo da osvoji Ostrvo (VIDEO)

O bivšem treneru Borusije iz Dortmunda je mnogo toga rečeno poslednjih dana, a na Enfildu dugo nije vladala ovakva pozitivna atmosfera. Ako uprava ovog kluba međutim misli da vrati titulu posle 25 dugih, sušnih godina, možda će morati da se "otvori" i za mašinu koja je Klopu pomogla da Borusiju vine do zvezda

  • 4

Ne možemo da se setimo kada je poslednji put dolazak novog menadžera među navijačima Liverpula probudio toliko emocija i nadanja, i stvorio takvu pozitivnu atmosferu.

To ne treba da čudi zato što je Jirgen Klop - bivši trener Majnca, koji je taj klub po prvi put uveo u elitno takmičenje, i Borusije iz Dortmunda sa kojom je uzeo dve titule prvaka Nemačke, jedan kup, tri superkupa i došao do drugog finala Lige šampiona tog kluba - čovek koji je zamenio Brendona Rodžersa na poziciji šefa stručnog štaba ekipe sa Enfilda.

Mnogo toga je rečeno o ovom vedrom Nemcu koji je na prvoj konferenciji za štampu na Merzisajdu sebe nazvao "normalnim", kao odgovor na pitanje kako bi se opisao, budući da je Murinjo sebe nazvao "specijalnim".

Mnogo je rečeno i o njegovoj taktici, i o politici koju vodi, o načinu na koji funkcioniše, i tako dalje.

Malo je rečeno o pomoći savremene tehnologije koju je imao pri gradnji ne samo ove moderne Borusije već i igrača koji su eksplodirali u njenim dresovima za vreme njegove vladavine: Levandovskog, Kagave, Subotića, Gecea, Gundogana, Humelsa, Pišeka i ostalih.

Radi se o mašini koja se zove "Futbonaut" a koju je izmislio i patentirao Kristijan Gutler, pronalazač iz Berlina.

Jirgen Klop ima srpski mozak! Britanci detaljno pišu o pomoćniku nemačkog trenera

Prvi je put upotrebljena od strane nekog profesionalnog kluba marta 2012. godine. Taj klub je naravno bila Klopova Borusija.

Futbonaut je zapravo četvorostrana kocka 14 metara dugih ivica koja ispucava lopte ka igraču iz četiri različita ugla, a zadatak koji on ima jeste da loptu ubaci u jedan od 64 panela koji se u tom trenutku upalio zelenom bojom.

Možda vam nije najjasnije, ali je zapravo teško objasniti; najbolje bi bilo da pogledate bilo koji od priloženih klipova (osim poslednjeg klipa, pošto je to konferencija za štampu Jirgena Klopa, za slučaj da ste je propustili; ako jeste, pogledajte, pošto je tokom nje pokazao zašto ga navijači Dortmunda i dalje obožavaju).

Klop stigao na Enfild: Evo i koliku će platu primati u Liverpulu!

Oni koji su trenirali sa Futbonautom kažu da on dramatično unapređuje brzo reagovanje, kontrolu lopte i preciznost pasa.

Nije poznato koliko se Klop zapravo pitao kada se odlučivalo o tome da li će ova mašina biti kupljena ili ne, ali se zna da je bio impresioniran rezultatima.

Njena cena je 2,3 miliona evra i trenutno je pored Borusije koristi još samo Hofenhajm. Ali, to bi moglo da se promeni, pošto bi Klop lako mogao da je traži na Enfildu, ako su naravno vlasnici ovog kluba ozbiljni u nameri da vrate 25 godina čekanu titulu.

- Svima bih je preporučio, to je nešto neverovatno. Unapređuje ti tehniku, poboljšava pregled igre i pasing. Unapređuješ sve svoje slabe tačke, sjajna je za vežbu - rekao je o Futbonautu Mario Gece.

Videćemo šta će reći uprava Liverpula, ako do toga dođe.

(K. H.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dodao komentar

    12. oktobar 2015 | 17:18

    Fudbal je daleko napredovao. Mi i dalje placamo clanarinu dok negde klince odavno stipendiraju.

  • GATE7

    12. oktobar 2015 | 17:39

    I nasoj reprenzetaciji takodje!

  • Šurda

    12. oktobar 2015 | 17:05

    Ovo treba našim klubovima samo što nemaju pare ni za to hahaha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA