IGRATE SE BOGOVA, DOK U LOŽAMA SE KRIJETE: U najavi haos na Malti!

Mediji na Malti su u panici zbog najavljenog haosa u režiji hrvatskih navijača, koji divljaju od dolaska na ostrvo, a sada i prikupljaju kamenice za obračun sa policijom

  • 2

Da će na Malti biti haos pred gostovanje Hrvatske reprezentacije, videlo se već prethodnog dana, kada je došlo do velikog obračuna između hrvatskih navijača i Srba koji žive na ovom ostrvu u Sredozemnom moru.

Hrvatska fudbalska reprezentacija od 20.45 igra protiv Malte poslednju utakmicu kvalifikacija za EURO 2016. godine. Pobeda im je imperativ ukoliko žele direktno u Francusku, a moraju da se nadaju i da će Italija da pobedi Norvešku, kako bi pretekli Vikinge, koji imaju dva boda prednosti na tabeli grupe H.

>>> Osveta za otetu zastavu? Tuča hrvatskih navijača i Srba na Malti!

>>> Pogledajte tuču Hrvata i Srba ispred striptiz kluba na Malti! (VIDEO)

Ipak, i pored toga što je ovo Hrvatskoj meč biti ili ne biti, navijači u Hrvatskoj ne žele da njihova reprezentacija ode na prvenstvo Evrope, jer su protiv fudbalskog saveza (HNS). Čak 300 navijača Hrvatske nalazi se na Malti, uprkos zabrani HNS-a za gostovanje hrvatskih navijača kada igra reprezentacija. Oni se pripremaju da prekinu meč i izazovu skandal kako njihova reprezentacija ne bi otišla na Evropsko prvenstvo.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Oni žele da se probiju do stadiona po svaku cenu, pišu mediji u Hrvatskoj. Malteški mediji najavljuju da su neki od njih uspeli i da kupe ulaznice preko lokalnog stanovništva. Zbog nereda prethodne večeri uhapšeno je 15 hrvatskih državljana, u u poslepodnevnim satima još devet, jer ih je malteška policija zatekla sa provokativnim transparentima i zbog sumnje da će pokušati da provale na stadion bez ulaznica. Na istoj lokaciji je primećena i grupa hrvatskih navijača kako prikuplja kamenje, i sumnja se da se spremaju za okršaj sa snagama reda.

Maltežani se veoma brinu da će sve proći bez incidenata, pošto će meč osiguravati svega 150 policajaca i redara.

Navijači Hrvatske najavili su i u izjavama za lokalnu televiziju da će biti na stadionu i pored toga što nemaju karte.

Bezbednosna situacija na Malti podignuta je na najviši nivo, kakav se ne pamti u ovoj državi, a transparenti upozorenja navijača Hrvatske najavljuju buran dan, a naročito noć kada se meč bude igrao.

- Igrate se Bogova, dok u ložama se krijete. Uživajte, smra**vi, zadnje piće pijete - piše u pretećoj poruci HNS-u, koju je potpisala Torcida Split.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sergej Danilovič

    13. oktobar 2015 | 18:09

    Prekinuti je mogu i hoce ako rezultat bude nepovoljan po njih.al ce onda dobiti po gu*ici

  • Перагеније

    13. oktobar 2015 | 18:59

    Лако је са полицијом чије су руке везане. Свим навијачима... А посебно овима који имају ружне надимке.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA