Drulović za nikad skromnije uslove u Partizanu: Prvo da dignem igrače iz psihološkog nokdauna! (FOTO)

Novi trener Partizana svestan teškog trenutka najavio jedinstvo u klubu, ali ne i naglu promenu taktike u odnosu na prethodnika

  • 20

Bez ikakvih preteranih finansijsih velikih zahteva (rečeno je da će raditi za skromnije uslove nego njegovi prethodnici) Ljubinko Drulović je u četvrtak oko 9 sati ujutru prihvatio ponudu Partizana da preuzme ekipu, a već u petak najavio da će u što kraćem roku pokušati da oporavi igrače koji su u psihološkom nokdaunu kako bi trijumfalno počeo svoju "fazu" u Partizanu od susreta sa Javorom.

- Velika čast i zadovoljstvo je što sam opet u klubu. Ovo je moj san. Biti trener Partizana je fantastična stvar. Sve se desilo brzo, imao sam naporan dan i specifičan.

- Trenutak je specifičan, sa mojim saradnicima ću pokušati da vratim ekipu na pravi put, pre svega u domaćem prvenstvu. Nadam se da ću biti toliko uspešan kao kada sam bio igrač ovde i igrao Ligu šampiona - poručio je pred velikim brojem kamera na stadionu Partizana Ljubinko Drulović.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Svestan da nema puno vremena (samo dva treninga do susreta sa Javorom) Drulović je upoznat sa povredama dosta igrača, ali je otkrio i novitete po pitanju virusa koji je zakačio tim.

- Alen Stevanović ima virus, a jedan je od ključnih igrača.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Ne precizirajući ko će mu činiti tim pomoćnika, jer je sve još u fazi dogovora, Drulović veruje da će imati podršku svih: Uprave, igrača i navijača kako bi uspeo u vraćanju tima na pobednički put. Navijači i njihova slaba poseta su dobili i određenu poruku.

-  Navijači su uvek bili 12 igrač. Ja kad sam igrao, osećali smo veliku podršku. Već od Javora stadion mora da bude dobro popunjen. Situacija nije dobra, ali verujte u ekipu i njen kvalitet, ona će vam vratiti - poručio je novi trener svojim navijačima.

Partizan će do sledeće pauze, devetog novembra, odigrati čak sedam utakmica.

- Igrači moraju da budu na nivou i da odigramo dobru utakmicu i spremimo se za Bilbao.

- Ostvareni rezultati u prvenstvu se ne očekuju za klub renomea Partizana. Uvek je cilj da bude prvi u svim takmičenjima u koje ulaze. Moramo da smanjimo razliku za najvećim rivalom. Sada je prvi cilj da što pre prestignemo ekipe koje su iznad nas.

SAŠA ILIĆ DA POMOGNE

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Igrao je sa sadašnjim kapitenom u igračkom mandatu na stadionu Partizana, a sada Drulović očekuje pomoć od Saleta.

- Sale Ilić može mnogo da pomogne i nadam se dobroj saradnji. Sa njim sam igrao.

Novi trener srpskog šampiona zahteva disciplinu, mobilizaciju. Ambiciozan je i želi prave rezultate.

- Da pobeđujemo i pobeđujemo... Prednost rivala od 11 poena (ili 14) nije utopija. Spreman sam za sve situacije. Partizan mora da bude jedinstven, a o trofejima se razmišlja stalno.

Upitan da li će menjati Milinkovićevih 4-3-3 u taktici odgovorio je:

- Moja omiljena formacija je 4-2-3-1. Ali, Partizan neće menjati puno protiv Javora. Važniji je psihološki oporavak, na tome ćemo raditi. Imamo jak tempo susreta u narednom periodu - napomenuo je Drulović.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA