Šta im radiš Novače? Večiti šampion Đoković osvojio i Šangaj! (VIDEO) (FOTO)

Finale Mastersa je bilo lišeno neizvesnosti, zahvaljujući najboljem i najbrutalnijem teniseru planete u ovom trenutku. Zarada preko 900.000 dolara i 640 bodova!

  • 47

Novak Đoković je još jednom ubedljivom pobedom, ovoga puta protiv Žoa Vilfreda Conge osvojio Masters u Šangaju i stigao do 57. titule u karijeri.

Sa 6:2, 6:4 najbolji svetski teniser je osvojio novih 640 bodova jer je prošle godine stigao do polufinala, pa će od ponedeljka imati novu rekordnu predsnost u odnosu na drugoplasiranog na ATP listi.

>>> Učimo kineski s Novakom: Današnja poruka je... (FOTO)

ATP TITULE SVIH VREMENA

Konors 109

Lendl 94

Federer 87

Mekinro 77

Nadal 67

Sampras 64

Borg 64

Vilas 62

Agasi 60

Nastase 58

Đoković 57

Foto:Tanjgu/AP Foto:Tanjgu/AP

Šta da vam kažemo ukratko, a da već ne možete da pretpostavite. Đoković je stigavši do 3:0 u prvom setu najavio ekspresno osvajanje istog (trajao je 30 minuta okruglo), a onda u drugom setu, uz nešto više muke do ključnog brejka stigao kod 4:4. Bilo je sve gotovo, dežavi što se tiče Novakovih rivala koji skoro dva meseca ne mogu da ozbiljnije ugroze najboljeg u biznisu u ovom trenutku.

Ponovo je ritern bio taj koji je protivnika terao na tenisko samoubistvo. Mnogo grešaka, lopti u aut, a sve zbog Đokovićevih vraćenih lopti, koji ozbiljno prete da teniski svet učini dosadnijim nego ikada.

Prvi reket planete je inkasirao 913.000 dolara, što automatski znači da je probio rekord kada je u pitanju zarada tokom jedne sezone, a još mu predstoje turniri do kraja sezone.

Foto:Tanjgu/AP Foto:Tanjgu/AP

U 13. uzastopnom finalu sezone Novak je stigao do 5. Masters titule (sedam finala).

- Vidimo se i sledeće godine, poručio je Đoković brojnim navijačima, koje je pozdravio sa nekoliko rečenica na kineskom jeziku.

Đoković sledeći turnir igra u Parizu, gde Masters startuje 2. novembra i traje do osmog. Prošle godine, Đoković je tu osvojio titulu. Dakle, brani 1000 bodova.

Masters titule:

Nadal 27

Đokovic 25

Federer 24

Agasi 17

Mari 11

Sampras 11

Foto:Tanjgu/AP Foto:Tanjgu/AP
Foto:Tanjgu/AP Foto:Tanjgu/AP
Foto:Tanjgu/AP Foto:Tanjgu/AP
Foto:Tanjgu/AP Foto:Tanjgu/AP
Foto:Tanjgu/AP Foto:Tanjgu/AP

UOČI MEČA

Novak Đoković igra 13. uzastopno finale, a to je u istoriji tenisa pošlo za rukom još samo Giljermu Vilasu, pre četiri decenije. Rival za devetu titulu u sezoni je Žo Vilfred Conga koji bi u meču za titulu u Šangaju od 10,30 mogao da bude veći problem nego što se pretpostavlja, jer je dobio poslednji međusobni duel, 2014. godine u Montrealu (6:2, 6:2).

Srpski teniser od avgusta i US opena nije izgubio set tokom susreta, a i u ovaj susret ulazi pun samopouzdanja, jer ovo što prethodnih desetak dana radi rivalim u Kini se kosi sa nemogućim u tenisu.

Protiv Francuza s kojim rivalitet gaji od 2008. godine ima daleko bolji skor, 13 pobeda i šest poraza.

Zanimljivo, ukoliko pobedi Novak će od ponedeljka i zvanično probiti rekord po pitanju zarade u jednoj godini, ali će i rekordno povećati broj bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranog na ATP listi.

Pogledajte Novakovu raspravu sa sudijom 2013. godine u Šangaju, baš na meču sa Congom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA