Drulović debitovao pobedom: Partizan opet promašio penal, ali je sa 3 gola častio Javor (FOTO) (VIDEO)

Crno-beli pobedili Ivanjičane sa 3:2, iako su u 10. minutu imali gol zaostatka

  • 35

Šok terapija je uspela - Ljubinko Drulović je pobedom debitovao na klupi Partizana pošto su crno-beli u derbiju 14. kola Super lige savladali Javor rezultatom 3:2 (2:1).

Aktuelni šampion je do 24 boda u šampionatu stigao nakon preokreta i golova Miloša Ostojića u 29. minutu, Andrije Živkovića u 35. i Valerija Božinova u 67. minutu. Strelci za goste bili su Stefan Dražić u 10. minutu i Marko Kolaković u 92. minutu, koji je izazvao veliku pometnju u redovima Partizana. Samo minut kasnije Živko Živković je odlično odreagovao i odbranio tri boda...

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Jasno je da Drulović nema čarobni štapić i da preko noći nije mogao nešto ozbiljnije da promeni, ali navijače Partizana može da raduje novina zvana ''pobeda.'' Sve ostalo je bilo i kod Zorana Milinkovića - očajna odbrana, veliki broj stvorenih šansi i promašenih zicera, slaba poseta na tribinama i OČAJNO IZVOĐENJE PENALA.

Ostojić i Fabrisio su napravili veliki kiks kod gola Dražića, Božinov je sa sedam metara promašio prazan gol, Humska je bila sablasna, a Andrija Živković nije bio precizan sa bele tačke.

Međutim, za razliku od meča sa Čukaričkim, to se nije osvetilo crno-belima koji su doduše u 10. minutu gubili na svom terenu. Pomenuti štoperski tandem nije bio na visini zadatka, a sav teret ide na dušu Ostojića. Dražić je rutisnki savladao Živka Živkovića.

To kao da je trglo domaće fudbalere koji su pošto-poto želeli da se dokažu pred Drulovićem. Ređale su se šanse ispred Đogatovićevog gola, ali Božinov i Živković nisu uspevali da nađu put do mreže.

Ali, zato jeste Ostojić na isteku pola sata igre, čime se iskupio za grešku na početku meča. Malobrojna publika se nije ni stišala kada je sreća pogledala Partizan. Živković je šutirao u 35. minutu, lopta je zakačila Crnomarkovića, uzdigla se preko Đogatovića i uz pomoć prečke završila u golu.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Trenutak za osmehe na klupi crno-belih koji su se hvatali za glavu i zbog povreda prvotimaca u prvom poluvremenu. Brašanac je morao napolje u 13. minutu, dok je Jevtović stisnuo zube do poluvremena. Dalje nije mogao...

Drugo poluvreme je počelo uspavankom na obe strane, a prvo uzbuđenje viđeno je na isteku sata igre kod Partizanovog gola. Dobar centaršut igrača Javora i drama u petercu Živka Živkovića. Kad već gosti nisu iskoristili svoju priliku red je došao na crno-bele. Penal u 63. minutu i crveni karton za Gajića koji je oborio Grbića. Loptu je uzeo Živković i - promašio. Tačnije, Đogatović mu je odbranio šut.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović
Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Ipak, iskusni golman ništa nije mogao četiri minuta kasnije kada je Božinov odlično reagovao u kaznenom prostoru i postigao svoj sedmi gol u šampionatu. To mje bio kraj nadanja gostujućeg tima koji je u Humskoj primio tri gola, dok je tokom čitavog šampionata samo pet puta kapitulirao.

Vredi pomenuti da Drulović u sastav nije uvrstio Sašu Ilića i Stefana Babovića zbog povrede, dok u protokolu nije bio ni Gregor Balažic. Oumaru je odranije povređen.

PARTIZAN - JAVOR 3:2

(Ostojić 29, Živković 35, Božinov 67 - Dražić 10, Kolaković 90+2)

PARTIZAN: Ž. Živković, Vulićević, Ostojić, Fabrisio, Subić, Jevtović (Petrović 45), Brašanac (Ninković 15), Lukić, A. Živković, Grbić, Božinov (Šaponjić 74)

Klupa: Kljajić, Bandalovski, Stevanović, Trujić.

JAVOR: Đogatović, Gajić, Miletić, Crnomarković, Đokić, Ađuru (Švonja 74), Docić, Gafurov (Čečarić 69), Eliomar (Josović 84), Dražić, Kolaković.

Klupa: Knežević, Martuševič, Zečević, Vujović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brigada

    18. oktobar 2015 | 19:49

    Teske bitke Partizan bije da dodje u top 4 hahaahah

  • Mladja

    18. oktobar 2015 | 19:58

    Zivkovic je vise od pola tima..ubedljivo najbolji igrac u ligi a mozda i najbolji mladi igrac u Evropi..ali mora jos neko..minimum 4 pojacanja u decembru

  • Игор тв Гробар

    18. oktobar 2015 | 21:50

    Вечерас је утакмица против Јавора била битна за новог тренера Партизана Љубинка Друловића, а шта се тиће играча морају да играју боље. НАПРЕД ПАРТИЗАН

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA