REAL UNAKAZIO ZVEZDU: Crveno-beli kaskali i 40 poena za aktuelnim šampionom! (VIDEO)

Meč crveno-belih u Madridu je za zaborav * Domaći imali prednost višu od 40 poena * Nenajavljeno zaigrao Marko Tejić

Crvena zvezda doživela je najteži poraz u Evroligi. Jesu igrači Dejana Radonjića otišli u Madrid bez imperativa, ali su poniženi od strane aktuelnog prvaka Reala 98:71 (22:6, 34:14, 26:21, 16:30).

Poraz jeste bio očekivan, ali ne i da prednost Reala ode i do 44 poena. Sa ne preterano velikim optimizmom, crveno-beli su otputovali u Španiju bez povređenog kapitena Luke Mitrovića, a porukom podrške na majicama su izašli na zagrevanje.

Na ovom meču, Zvezda je postavila negativan rekord po rezultatskom zaostatku za vodećom ekipom na poluvremenu.

To je drugi negativni rekord crveno-belih, jer su prošle sezone preuzeli neslavnu titulu najgoreg šutera za tri poena na jednom meču (0/19 u porazu od Žalgirisa).

Najbolji pojedinci u redovima Reala bili su Džejsi Kerol sa 19 poena, Ajon sa 16, 12 je dodao Tompkins, i Ljuj i Ernangomez sa po 11 poena. Inače, svih 12 igrača Reala se upisalo u strelce na ovom meču, a Nikola Rebić je u poslednjem kvartalu upisao je svoje prve evroligaške poene.

Na drugoj strani je Maik Cirbes upisao 15 poena, a Marko Simonović 12 (3/4 za tri poena). U neslavnoj epizodi dobro su se pokazali i Boriša Simanić sa deset (uz dve trojke i blokade, četiri skoka i ukradenu loptu) i Marko Gudurić sa devet poena, kolikoo je dodao i Jović (uz 9 asistencija).

Posle petog minuta je Zvezda posle kontre, koju je završio Tompson, postigla prvi koš, a onda je Realova mašina radila punom parom. Očas posla bilo je 18:2 za domaće, čime je najavljeno gaženje...

Iako su crveno-beli pokušavali da odigraju dobru odbranu, Real ih je nadmašio u svim parametrima, pogotovo u skoku, i to ofanzivnom.

Čak 30 skokova više imali su domaći od gostiju iz Beograda.

Tek u poslednjoj četvrtini je šampion popustio gas, pa je Zvezda uspela da smanji minus na 30 poena. Tada je svoje trojke ubacio Simonović, do dvocifrenog učinka stigao Simonović, a pod košem je dobro reagovao Cirbes.

Zanimljivo da je Dejan Radonjić poslao rovitog Marka Tejića na parketu.

I Zvezda i Real imaju skor 1-1 posle dva kola. U 3. kolu Evrolige Crvena zvezda gostuje 30. oktobra ekipi Himkija, a Real će igrati protiv Fenerbahčea.

REAL MADRID: Fernadez 8, Noćioni 5, Dončić 3, Mačijulis 2, Rejes 7, Rodrigez 3, Ajon 16, Radončić 1, Kerol 19, Ljulj 11, Tompkins 12, Ernangomez 12.

CRVENA ZVEZDA: Rebić 2, Tompson 4, Mekel 0, Lazić 5, Simanić 10, Tejić 0, Simonović 12, Skorcanitis 3, Nastić 2, Gudurić 9, Jović 9, Cirbes 15.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • biće ludilo

    22. oktobar 2015 | 23:40

    Sve komentare grobara treba sačuvati i pustiti posle utakmice sa Tajfunom....

  • MisCoa

    22. oktobar 2015 | 23:43

    Sta vam rade sa rezervnim timom,zamislite da igraju sa 1 postavom. Napustite evro takmicenje nemoj da nas sramotite po evropi!

  • "UŠATI" i mali partizai

    22. oktobar 2015 | 22:25

    Napišem komentar, koji mi ne objave! Radonjić pred put u Madrid pričao o veličini Reala, a ni reč o našoj igri!? Tada sam pisao da treba da motiviše naše igrače i ne kuka za Lukom! Sada tvrdim: Radonjiću, mrš iz CRVENE ZVEZDE!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA