Olivera Jevtić ostvarila normu za Olimpijske igre

Najbolja srpska maratonka pobedila je na takmičenju u Podgorici i tako uspela da se plasira na Igre u Riju

  • 2

Srpska reprezentativka, Olivera Jevtić (38) je ostvarila normu za Olimpijske igre u Riju 2016.godine na 22. Podgoričkom maratonu.

>>>Olivera odbranila titulu na sarajevskom polumaratonu!

U okviru maratona održano je Prvenstvo Balkana, gde su naši atletičari trijumfovali u obe konkurencije. Sunčano vreme i brza staza motivisali su Oliveru da po peti put pobedi na maratonu i postane prvakinja Balkana.

Ona je stazu od 42km i 195 metara pretrčala za dva sata, 39 minuta i 31 sekund.

- Moje prethodne trke davale su mi nadu da mogu da ostvarim ovu normu, tako da sam sa tim ciljem i došla u Podgoricu. Iako se u maratonu nikad ne zna, ja sam uspela da pobedim opet i ostvarim zacrtano. Sada bez opterećenja mogu da se spremam za olimpijadu - rekla je naša najbolja atletičarka na duge staze.

Norma za Rio iznosi dva sata i 42 minuta.

U muškoj konkurenciji prvo mesto zauzeo je Darko Živanović koji je maraton istrčao za dva sata, 23 minuta i četiri sekunde. Treće mesto na Balkanu takođe je pripalo našem atletičaru, Milošu Milovanoviću sa rezultatom 2:26,06 i novim ličnim rekordom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA