Neubedljiva Zvezda u završnici slomila Metalac, Kvinsi Miler debitovao i igrao samo 3 sekunde (VIDEO)

Crveno-beli su pobedili u Valjevu sa 68:62 i došli do 5. pobede u sezoni

  • 53

Crvena zvezda je pobedila Metalac u Valjevu sa 68:62 u 7. kolu ABA lige. Nisu briljirali izabranici Dejana Radonjića, ali su ipak zabeležili petu pobedu u sezoni, kojom su došli na deobu drugog mesta sa Mega Leksom, koji takođe ima skor 5:2. Nije viđena preterano lepa košarkaška partija, koju su obeležile brojne greške na obe strane, kao i mnogo promašenih zicera i otvorenih šuteva.

Crveno-beli su bili oslabljeni pošto u ekipi nije bilo Sofoklisa Skorcanitisa, ali jeste Kvinsi Miler, koji je odigrao samo poslednje 3 sekunde. Ta odluka Dejana Radonjića izazvala podsmeh kod komentatora meča na Areni sport, jer nije uobičajeno da igrač toliko kratko igra.

Metalac je bolje otvorio meč i vrlo brzo je stigao do dvocifrene prednosti. Posle svega tri minuta bilo je 12:2. Zvezda se nije najbolje snašla u Valjevu na agresivan presing Metalca. Ipak, izabranici Dejana Radonjića su se brzo ušli u ritam, pa su serijom 9:0 došli u egal situaciju, a do kraja četvrtine su uspeli i da povedu sa 16:14.

Domaćin je i u drugoj četvrtini bolje počeo. Serijom trojki, Metalac se odlepio na +4. Majstorović je briljirao pošto je pogađao i za dva i za tri i sa bio je ubedljvo najraspoloženiji u svojoj ekipi pošto je u prvom poluvremenu postigao 15 poena. Ipak, igrači Vladimira Đokića su pomalo naivno izgubili prednost u završnici poluvremena i sa dva faula pod Zvezdinim košem omogućili su Simaniću i Tejiću da sa linije penala donesu crveno-belima +4 pre odlaska na pauzu.

Zvezda je i treću četvrtinu loše počela. Skoro četiri minuta nisu postigli koš crveno-beli, a promašivali su zicere i otvorene šuteve. Metalac takođe nije briljirao, ali je sa četiri poena izjednačio na samom startu četvrtine.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Posle toga su se malo probudili Zvezdini košarkaši, a sve je počelo trojkom Simonovića, koji je do kraja četvrtine pogodio još dva puta van linije 6,75 m. On je i pokrenuo seriju Zvezde od 9:1 u finišu četvrtine, kada se Zvezda odlepila na maksimalnih +8. Posle trećeg perioda bilo je 51:44 za Zvezdu. Treći period igre su obeležile greške na obe strane terena.

Početkom poslednje deonice Zvezda je napravila i dvocifrenu razliku. Bilo je +11 u jednom trenutku, ali su sudije onda Branku Laziću dosudile dve tehničke greške zbog simuliranja. Kod druge su možda i bili prestrogi, ali je kapiten crveno-belih do kraja meča morao da bude u tunelu.

Metalac je posle toga uspeo da smanji prednost i vratio se u igru. Valjevci su počeli da preteruju šutem za tri poena, mnogo su promašivali, ali ih je vadio ofanzivni skok, pa su često imali priliku za dva ili tri napada zaredom.

Ipak, kasnije je i taj segment stao, a Zvezda je sa nekoliko poena došla do +9, koje je uspela da sačuva do kraja.

Najefikasniji u ekipi Zvezde bio je Gal Mekel sa 15 poena, ali je 13 postigao u prvom poluvremenu. Dvocifreni su bili još Simonović sa 11 i Cirbes i Jović koji su postigli po 10. U dresu Metalca najdominantniji je bio Đorđe Majstorović, koji je postigao čak 28 poena.

Crveno-beli posle ove pobede imaju skor od 5:2 i nalaze se na deobi drugog mesta sa Mega Leksom, dok je na čelu Budućnost sa skorom 6:1. Crvenoj Zvezdi sledi gostovanje Himkiju u okviru 3. kola Evrolige.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slagis

    26. oktobar 2015 | 23:38

    Nije mi jasan ovaj potez Radonjica sa uvodjenjem Milera 3 sekunde pre kraja... Sta misli da ce time postici, samo ce srozati tog momka!

  • Doktor

    26. oktobar 2015 | 22:26

    Šta još treba da se desi, pa da nekome bude jasno, Zvezda igra katastrofalno i takvoj igri se ne vidi kraj. Posle blamaže protiv Reala, bruka od igre se nastavlja i protiv Metalca. A za igru je najodgovorniji TRENER. A mi trenera NEMAMO. Radonjić to nije i neće biti. Zato, neka IDE što pre, to bolje.

  • Aca

    26. oktobar 2015 | 23:30

    Za tim je potrebno vreme samo vreme.a za vas velike zvezdase koji ocigledno volite zvezdu samo kad pobedjuje ,zamolicu da se suzdrzite od ovakvih komemtara jer na ovaj nacin nikako nepomazete zvezdi.napred zvezdo samo napred zvezdo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA