DEMONSTRACIJA SILE: Zvezdina 13. pobeda u nizu!

Dvostruki strelac za crveno-bele protiv OFK Beograda bio je Srnić, gosti igrali više od sat vremena sa desetoricom posle isključenja Srđe Kneževića

  • 51

Fudbaleri Crvene zvezde nesmanjenom žestinom nastavili su trijumfalni marš kroz Superligu. I deluju zaista nezaustavljivo.

Nova "žrtva" Grofove čete bila je "stara mušterija" OFK Beograd koja je parirala Zvezdi svega tridesetak minuta, a onda potpisala kapitulaciju - 4:1!

Dva puta se u strelce upisao Slavoljub Srnić, da bi Jovanović i Vieira u drugom poluvremenu stavili tačku na još jednu više nego sigurnu, igrački dominatanu i rezultatski ubedljivu pobedu.

Počasni pogodak za goste delo je Marka Simića u 90. minutu.

- Olakšalo nam je posao crveni karton koji je dobio igrač OFK Beograda. Drago mi je takođe da se u tim vratio Matos posle povrede - rekao je trener Zvezde Miodrag Božović odmah posle utakmice.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Gosti su se donekle i dobro držali do trenutka kada su bili u brojčanom egalu sa protivnikom, međutim u 30. minutu iskusni, ali i dalje impulsivni Srđa Knežević zaradio je crveni karton (dva žuta) zbog oštrog starta i prigovora, ostavio saigrače na cedilu, a Zvezdi olakšao zadatak da se "prošeta" do pobede.

U novonastaloj konstalaciji snaga bilo je samo pitanje vremena kada će golman Čupić vaditi loptu iz mreže.

>>> Ovo Marakana ne pamti! Zapaljena baklja na zapadu, a evo i zašto! (VIDEO)

Dogodilo se to prvi put u samoj završnici pouvremena, posle centaršuta raspoloženog Matosa pravo na glavu Srnića kome je ostalo da obavi lakši deo posla na drugoj stativi.

U nastavku meča Zvezda je samo dovršila ono što je počela u prvom poluvremenu.

Foto: Telegraf.rs Foto: Telegraf.rs

Vođstvo crveno-belih duplirao je Vukašin Jovanović, pokazavši prilikom realizacije rutinu najiskusnijeg finišera, pošto ga je uposlio slavljenik Ristić (napunio danas 20 godina), a "zlatni" omladinac levom nogom plasirao loptu van domašaja Čupića.

Zvezda je u nastavku postigla još dva gola, ali su i prva dva bila dovoljna da sa sigurnošću potvrdi novu "trojku", pošto gosti jednostavnoi nisu imali kvaliteta za borbu "prsa u prsa" sa boljim od sebe.

Igrač OFK-a dao gol, pa provocirao Delije, a oni ga vređali i gađali flašom! (VIDEO)

Srnić je sjajnu golgetersku formu potvrdio novim golom, njegovim šestim ove sezone, da bi vrlo razigrani Vieira odličnu partiju krunisao rutinskom realizacijom na nesebičnu asistenciju Luke Jovića, iako je mladi napadač mirne duše sam mogao da završi tu akciju.

Ubedljivu pobedu, koju je u finišu meča samo ublažio Simić, Zvezda je postigla bez najproduktivnijeg igrača Aleksandara Kataija, a utisak je i da je igrala bez još nekolicine nosilaca igre, ne bi imala problem da izađe kao pobenik protiv indisponiranih "romantičara".

Crvena zvezda - OFK Beograd 4:1 (1:0)

CRVENA ZVEZDA: Kahriman - Petković, Jovanović, Luković, Ibanjez - Donald, Grujić – Matos (od 79. Sikimić), Ristić (od 66. Jović), Srnić (od 84. Plavšić) – Vijeira.

OFK BEOGRAD: Čupić - Radovanović, Savić, Knežević, Ignjatijević - Cuckić, Damjanović – Jovanović (od 72. Dimitrov), Stjepanović (od 68. Pejović), Simić – Andrić (od 40. Gojkov).

Superliga 16. kolo:

Subota:

Javor - Novi Pazar 1:1

(Gafurov 60 - Radivojević 53)

Voždovac - Rad 1:0

(Marinković 32)

Crvena zvezda i OFK Beograd 4:1

(Srnić 45, 63, Jovanović 60, Vieira 80 - Simić 90)

Nedelja:

Mladost Lučani - Jagodina (14 sati)

Radnički Niš - Borac Čačak (14)

Radnik Surdulica - Spartak (14)

Metalac - Partizan (16)

Čukarički - Vojvodina (17).

TABELA: Crena zvezda 44, Borac 27, Partizan 25, Čukarički 25, Radnički Niš 25, Čukarički 25...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bgcaffe

    31. oktobar 2015 | 19:32

    Hvala Srđo grobaru !!! :)) Da je bivši igrač ZVEZDE, sada bi bilo sve i svašta,ali opet Terza namestio ! :))))) Da nije onaj pomocni sudija ( koji je u mlađim kategorijama igrao za nk partizan) svirao one nepostojece ofsajde i poništio čist gol Srnića, bila bi katastrofa OFK BG !!!! Gazi ZVEZDO sve pred sobom !

  • Zeks

    31. oktobar 2015 | 18:54

    Dzaba vam komentari zvezda je zvezda nismo mi patlidzan koji pojma nema ha ha haaaaaaaaa.

  • Звезда

    31. oktobar 2015 | 19:23

    Шта рећи. -19 хладноћа која леди крв у жилама...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA